Банкеръ Weekly

Съдби

РЕКЛАМОДАТЕЛИ С АННА НА ШИЯ

Мнимата сватба на тенисзвездата Анна Курникова и нападателя от Националната хокейна лига Сергей Фьодоров, обявена от английски таблоид, разтърси спортния свят. Съобщението по странен начин съвпадна с победата на руския женски национален отбор по тенис над Словакия в Братислава, която изпрати рускините на финала за Купата на федерацията. Тимът на новото поколение се справи чудесно и без звездата Анна. А не беше отдавна, когато горещо я молеха да дойде и да играе за сборная.
Курникова не излизаше дълго на корта, защото се лекуваше от стара травма. Говореше се, че контузията й е сериозна, може да принуди тенисистката да се лекува над половин година, а някои дори предвиждаха скорошно отказване на хубавицата от големия спорт.
Антъни Садлимбен - директор на центъра по спортна медицина в Сан Хосе, пък предположи, че една от причините Анна да не се възстановява бързо, е в склонността й към анорексия (хронично отсъствие на апетит).
Така лека-полека Курникова започна да се свлича в световната ранглиста и бе на път да излети от първата двайсетица, в която е от март 1998 година.
Устройва ли положението около тенисистката рекламодателите? Сред тях има едри риби, като Адидас, Омега, Найки, Йонекс, които са обвързали тясно договорите с изявите й на корта. Няма игра и касичката на Анна остава празна. Така се случи навремето с Моника Селеш, след като бе наръгана с нож от маниак-психопат. Сега подобни проблеми могат да се струпат и върху Курникова.
Шефът на преуспяващата мениджърска компания Октагон Фил де Пичиото, се опитва да внесе яснота по мъгливия въпрос за по-нататъшните изяви на рускинята, повтаряйки като заклинание: Пред Анна има голяма кариера. Просто й трябва време, за да влезе във форма. Това е главното, не бива да се форсират събитията. Но какво ти форсиране, като за шест години Анна не е победила в нито един турнир!
Курникова е вече на двайсет. Онова, което беше забавно около нея преди пет години, вече не се харчи така сигурно. Зрителите свикнаха с ефектната й дълга коса, със смелите й миниполички, с брилянтите в ушите. На всичко отгоре настъпва ново, агресивно ято нахакани хубавици с ракети в ръце - с характер и без никакви задръжки.
Върху винаги активния фон от слухове за проблемите на Курникова се появи и този - за тайнствената сватба. Сергей Фьодоров, подписал договор за над петдесет милиона щ. долара с отбора Детройт Ред Уингс, и чаровницата Анна са толкова хубава двойка, че е направо грехота да не продадат сватбената си церемония на някоя телевизия за някой и друг милион. Те биха се гледали влюбено пред обективите не по-малко ефективно от Девид Бекъм и Виктория Адамс.
Смята се, че идеята за сватбата се е родила в главата на майката на тенисистката, която талантливо е организирала рекламната суетня. По всички тв канали - Анна и Сергей, Сергей и Анна. В профил и анфас. А ако събитието наистина се състои, то ефектът от него няма да е само рекламен. Женитбата, казват специалистите, дава увереност на дамите спортистки. Те се чувстват по-спокойни и защитени. За тениса това е много важно. Само че самата Курникова признала пред треньора на руския женски тенисотбор Шамил Тарпишчев, че всичко е рекламен трик.
Ако няма победи на корта, трябва друго, с което да можеш да привлечеш вниманието към себе си. Любопитното е, че от страна на момичето опровергават версията за тайната сватба, а майката на Сергей твърди, че е видяла всичко с очите си. Този странен факт обаче не променя нещата по същество. Анна и Сергей отдавна са заедно, а дали са подписали, или не, е малка подробност. Сега по законите на жанра би трябвало да тръгне и слухът, че Курникова чака бебе. Да му мислят рекламодателите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във