Банкеръ Weekly

Съдби

Рецепти за вечна красота и младост

Мнозина отдавна престанаха да възприемат Гуинет Полтроу като актриса. И не защото няма талант - все пак е горда носителка на "Оскар", а защото предприемаческите й способности надминаха актьорските. Едва ли има друго обяснение за огромния интерес, на който се радват целебните продукти на нейния бранд Goop. Отначало Полтроу създаде едноименния блог в интернет, където събираше съвети за подобряване на качеството на живот от различни и екзотични гурута - например рецепти за здравословна храна, статии за ползата от кристалите и други. Тогава се заговори, че преследвайки младостта, актрисата бавно е започнала да се побърква. Съветите й често звучат тревожно, особено предвид факта, че повечето не са подкрепени от независими изследвания.

След известно време Полтроу реши да открие онлайн магазин, в който да се продават спрейове за подобряване на кармата, нефритени яйца - за укрепване на стените на влагалището, и прахчета за добро настроение и енергия без забранени съставки. Всички тези неща, разбира се, са невероятно органични и всяко от тях струва колкото добра спа процедура.

Въпреки че повечето стоки в магазина на Полтроу изглеждат, меко казано, безполезни, бизнесът й започна бързо да се разраства за сметка на потребителите, които искат да се излекуват от несъществуващи болести. Единственият ефект от изброените по-горе средства, почувстван от тях, е плацебо. Гуинет призовава всички да се хранят с органичните продукти, с които се храни самата тя, а освен това сервира безглутенова натурална храна на цялото си семейство.

Най-вероятно двете малки деца на актрисата - Епъл и Моузес, няма да разберат скоро какво е това фастфуд. Ползите от методиките, които пропагандират Полтроу и многобройният й екип, продължават да са недоказани, но тя изглежда добре на 45, а компанията й провежда ежегодни конференции по въпросите на здравето. 

В Холивуд да си останеш млада и привлекателна е трудно, дори без да броим изтощителните тренировки, пластичните операции и всичко останало. Но за да се храниш като Мадона, наистина се изисква железен характер. На 16 август легендата на поп музиката навърши 60 години, а на фигурата й може да завидят повечето млади момичета.

Певицата е изпробвала невероятно количество диети през живота си. Сега тя практикува макробиотичната система на хранене, която забранява употребата на продукти, съдържащи пшеница, яйца, месо и мляко, и настоятелно препоръчва консумацията на т. нар. морски зеленчуци. Иначе макробиотиката е разработена въз основа на учението Даоизъм, според което храната трябва да е преди всичко хармонична и балансирана. Интерпретацията, която използва певицата, включва голямо количество супи, но не с картофи или месо - все пак става дума за Мадона... Тя често избира за закуска японска супа мисо, а за вечеря - ечемичен бульон с водорасли.

Някои смелчаци се опитаха да приготвят нещо подобно по книгата с рецепти, публикувана от бившия готвач на звездата, но от резултатите стана ясно, че за да направиш ядлив сос тартар от вегетарианско сирене тофу, се нуждаеш преди всичко от професионалист.

Мадона бе истински обсебена от идеята за идеалното тяло през 2010-а. Тогава френско луксозно списание публикува статия за предимствата на диетите, при които изобщо не е необходимо да се яде. Така наречената "въздушна диета" препоръчваше на онези, които искат да свалят излишните килограми, да поднесат храната до устата си, да я помиришат, и да я върне на мястото й. Принципът да се използва въздух за храна бе взаимстван от опасната система за хранене, наречена бретарианство, при чиито последователи се наблюдава висока смъртност. Те вярват, че човек може да се храни само със слънчева светлина и въздух. Уви, не може, и не пробвайте това вкъщи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във