Банкеръ Weekly

Съдби

Пускат телевизия ТЕРБ

Нов тв канал - телевизия за европейско развитие на България (да не се бърка с ГЕРБ), съвсем скоро ще топли българските зрители. ТЕРБ ще е национален ефирен политематичен канал, който след идването на цифровизацията и парламентарните избори като нищо може да се окаже единствен, довериха отлично осведомени източници. Само на нас те издадоха в аванс и част от програмната схема на бъдещата мега медия, за влизане в която отсега се надхитрят и борят всякакви наши медийни знаменитости. И не само. В централата на ТЕРБ тече задъхано суетене - всички ходят при Началника с проекти и оферти, за да откраднат с неговото одобрение поне частица ефирно време. Той обаче още не е прерязал лентата на канала и затова засега


в него текат само сухи тренировки

И така, сутрешните часове, естествено, ще бъдат отделени за сутрешен блок. За негови водещи се спрягат Николай Бареков и Ани Цолова, а Виктор Николаев щял да участва на олимпийския принцип, тъй като разбирането му за европейското развитие на България не съвпада много-много с това на работодателите. Поне ако съдим по поведението му пред камерата досега. Всъщност говори се, че участието на Бареков в проекта било съвсем сигурно и той дори вече репетирал какви неудобни въпроси да задава на управляващите, за да не предизвика гнева на Брюксел, че медиите ни са се слели с властта. Очаква се първи гост на водещия да е самият Цветан Цветанов. Пред ранобудната аудитория той ще разкаже точно как е изкарал новогодишните празници в известен голф клуб в околията на Банско. За да не се окаже, че темата е в подкрепа на правителството, на зрителите ще бъдат показани изрезки от вестниците, които нашироко отразиха как вицепремиерът е играл новогодишно хоро в Разлог, като този път нарочно забравил калпака на главата си, за да не го осмива опозицията. Цветанов ще обясни и друга своя саможертва - колко скромно е посрещнал празника и как винаги е на пост, дори и в такива празнични моменти. А за още по-голям съспенс ще има жива връзка с очевидци на хорото, които ще разкажат


колко ги умее Цв. Цв. стъпките

Основната вътрешнополитическа тема на деня ще бъде доразвита и със СРС-та, които вътрешният министър предвидливо сам си е поставил на площада в Разлог, за да докаже не само колко е добър в танците, но и че що се отнася до следенето, всички в държавата са равни - няма ваши, няма наши.


Без съмнение, още с първия си ефир Тази сутрин, Българияще трогне и разплаче женската аудитория, която стиска палци на многодетния вътрешен министър в усилията му да спести още някой лев, за да осигури голямото си семейство. После ТЕРБ ще включи на живо, за съжаление по телефона, и Цецка Цачева, която също е била в Банско за посрещането на 2013-а. И между другото е подкрепила местните, но само като гражданка, в протеста им за изграждането на втори кабинков лифт в курорта. Шефката на парламента гордо ще подсети, че ако не беше тройната коалиция, досега правителството на Бойко Борисов да е прокарало софийското метро дотам. Разговора по женски ще води Ани Цолова. След това и двамата основни гости ще припомнят колко трудно се живее в глобална криза и как те самите са принудени като всички останали да се ограничават. Цветанов даже ще сподели, че миналата година


не си е купил нито един апартамент...

Изведнъж ще се окаже, че има връзка с Началника, който тъкмо е свършил сутрешната си тренировка и вече е готов да поздрави нацията за новия ден. Пред водещите той ще разкаже как е спал, какво е сънувал, дали се е будил през нощта и ако да, колко пъти. И тъй като пряката връзка ще се окаже по-дълга от предвиденото, няма да остане време за още едно упражнение по темата с колорадския гаф на президента Росен Плевнелиев. Вярно, че по нея за ден-два се изказа кой ли не, но пък в ТЕРБ ще отреагират професионално и авангардно, като я направят водеща тема в делничния магазинен блок, ориентиран към женската аудитория. По-точно към домакините. Така плеяда русокоси и не само руси водещи ще се съберат на кафе и чай, за да нищят причините и последиците от колорадската снимка, която непрофесионална служителка на Балкантурист нарочно е сложила в сайта на фирмата, така че да плени администрацията на държавния глава. След това ще онагледят близостта между българите и колорадците при приготвянето на говежда пържола. Ще завършат с рубриката, посветена на важни теми като силата и величието на Началника. По сценарий, ако той не може да присъства в студиото, ще има жива връзка по телефона с него, а ако и това не стане - предаване няма да има.


В лекообедната програма

ще се въртят серии от популярния сериал Двама мъже и половина, но в българския му вариант. Основните роли в него ще бъдат поверени на премиера Бойко Борисов и на двамата му вицепремиери - Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Зрителите ще трябва да изпращат SMS-и и писма до редакцията на ТЕРБ с предположенията си на кого принадлежи половинката. В ролята на властната майка на двамата екранни братя пък ще бъде Искра Фидосова.


Шефовете на ТЕРБ не са забравили и хората от малките населени места. Затова всеки делничен ден ще върви едночасовата специализирана рубрика


Споделено с... Мирослав Найденов

Земеделският министър ще отговаря поименно ала парламентарен контрол на всякакви запитвания за неизплатени суми на земеделци и животновъди, как негови бивши служителки печелят конкурси и дори защо яйцата понякога странно и необосновано поскъпват... Някои селскостопански труженици ще идват в студиото за по-голяма достоверност и съпричастност към проблемите на сектора, но никога няма да питат колко пари ще загубим от еврофондовете заради гафовете на властта и бюрокрацията. В извънредни случаи екипът и министърът ще обикалят и по някоя бивша дюна, за да инспектират как може върху нея да се построи хотел или предизборен щаб.


Следващия сезон на мястото на водещия може да седне Симеон Дянков. Ръководството на медията отсега предвижда убийствени рейтинги на Споделено с... Дянков.


В ранните вечерни часове

програмата ще бъде резервирана за телевизионното състезание Сделка или не. В кутиите на участниците обаче няма да има суми, а имената на евентуалните коалиционни партньори на ГЕРБ на предстоящите избори. Право да играе ще има единствено Началникът, а кутиите ще са само две. В едната ще бъде изписан Яне Янев, а в другата - Марешки. Въпреки това играта ще върви всеки делничен ден, а името на победителя ще е водеща новина в централните новини. Иначе в тях основно ще се набляга на проблематиката на обикновения българин. В смисъл колко много иска и как за това трябва и много да работи. Между другото, отсега се пише речник на забранените думи за новинарите. В него на първо място фигурира криза, следвана от думите поскъпване, безработица, несъгласие, протест, липса, пенсии, майчински и т.н. Тяхното отсъствие ще бъде компенсирана със слова като спокойствие, прозрачност, нареждам, режа, откривам, викам, давам, строя...


Праймтаймът на ТЕРБ ще е за най-гледаното риалити - Биг Брадър. Твърди се, че съгласие да се включат в него са дали Сергей Станишев, Иван Костов, Ахмед Доган, Румен Овчаров, Корнелия Нинова, Волен Сидеров и др. Гласът на Големия брат ще се озвучава от Яне Янев, а камерите в Къщата ще постави лично шефът на МВР Цветан Цветанов. В една от мисиите съквартирантите ще трябва да се разделят на два отбора и всеки да изготви стратегически план как да спечели изборите, без да раздава кебапчета и кюфтета. Малко преди Янето да реши как да доложи на още по-големия брат за непослушниците в Къщата, маскирани ще влязат със сила в нея и ще накарат брадърите да легнат на пода като абсолютни престъпници, опитващи се да дестабилизират държавата. Така голямата награда - една нощ в Министерския съвет, ще остане без притежател.


За доброто настроение на нацията

финалът на програмата отново ще е комедия. Този път - Приятели. В нея Началникът ще си говори приятелски със Станишев, тъй като, както каза в интервю във Всяка неделя, той бил интелигентен човек, с възможности. Цитатът е по памет. Към компанията ще се присъедини и Костов, а и някои други герои, оцелели от Къщата. За по-сигурно обаче се предвижда епизодите с тяхното участие да се запишат, преди да влязат в риалити формата.


ТЕРБ няма да забрави и любителите на футболните страсти - специално за тях всяка събота или неделя ще се излъчват срещите на бистришките тигри във В група и особено дербитата срещу Витоша Долня Диканя или Перун - Кресна.


От пресцентъра на новата медия оповестиха, че програмата не е окончателна и може да има промени в нея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във