Банкеръ Weekly

В Северна Корея

Първата лейди предизвика фурор

В КНДР продължава преходът към западния начин на живот. Поне това се опитват да внушат властите. За разлика от предшествениците си, Ким Чен Ун не само не крие съпругата си от народа, но й позволява да се облича така, че обикновените жители на Северна Корея не могат да повярват на очите си.


Жената на Ким Чен Ун - Ри Сол Джу, все по-често се появява под ръка с мъжа си на различни официални мероприятия. Но това не е изненада за жителите на КНДР, въпреки че са свикнали да не знаят нищо за личния живот на вождовете на страната.


Гражданите на най-затворената държава в света, както и западните журналисти са поразени от външния вид на другарката Джу, която си позволява тоалети, за които обикновените севернокорейски жени не биха си и помислили. Бившата поп певица се появява на публични места в предизвикателно къси за Северна Корея поли, както и в костюми с панталон, които по традиция в страната носят само мъжете.


Любопитно е, че по-рано Ким Чен Ун официално разреши на дамите да носят панталони и откри в столичния парк за развлечения няколко нови атракциона, както и павилиони за продажбата на невижданите преди това в Северна Корея хамбургери и пици. И все пак малцина от жителките на КНДР биха се решили да нарушат строгия дългогодишен дрескод.


Затова пък първата лейди на страната трудно може да мине за срамежлива. По време на неотдавнашно посещение на Ким Чен Ун в местен завод придружаващата съпруга си Ри Сол Джу се появи в елегантен черен костюм с панталони.


В края на август пък жената на вожда застана пред телевизионните камери с чанта на легендарния моден бранд Dior. Чуждестранните журналисти и досега гадаят дали аксесоарът е бил истински, или изкусно изработен фалшификат. За подобен разкош не биха могли да мечтаят дори видните севернокорейски чиновници, които заедно с редовите граждани на КНДР са принудени да носят строги тъмнозелени или синьо-сиви костюми в стила на другаря Мао.

Facebook logo
Бъдете с нас и във