Банкеръ Weekly

Съдби

ПРОКЛЯТИЕТО ПЕЛЕ НАДВИСНА НАД БРАЗИЛИЯ

Допреди седмица Бразилия бе абсолютният фаворит за световната титла. С три поредни финала зад гърба си, опитен треньор и играчи като Кака, Роналдо, Роналдиньо и Адриано южноамериканците изглеждаха най-сериозният кандидат за златната купа на ФИФА. До момента, в който към това мнение се присъедини и Пеле. Бразилия определено е най-добрият отбор и за мен няма съмнение, че ще спечели титлата, обяви трикратният световен шампион в Лондон, където представи автобиографията си.
Подобни думи от устата на Краля на футбола всъщност са чисто проклятие - от шестте отбора, които той обявяваше за фаворити на последните големи първенства, само един успя да преодолее първата фаза, а нито един не достигна дори и четвъртфинал. Това е лоша новина и за националния тим на Англия, на когото сега Пеле предрича достигане до финала и загуба от Бразилия в него. Англия е добър отбор, организиран, но има нужда от някой, който може да прибави малко блясък. Рууни щеше да го направи, а сега не знам дали ще могат да го заместят. Докато голямото предимство на Бразилия е, че има отлични заместници. Ако нещо стане с Роналдиньо или Кака, има кой да ги замени така, че да не се усети разликата, смята Пеле.
Според Краля на футбола Роналдиньо е играл под очакванията във финала на Шампионската лига с Арсенал. Обикновено той играе по-добре, но тогава бе много строго пазен... Освен това голямото предизвикателство за него е световното, не Шампионската лига. Той има още много да доказва. Страхотен футболист е, но още не го е показал на голямо първенство. Сега ще има добра възможност. Иначе с Роналдиньо не сме близки, но имаме нещо общо - говорим си за кучета. Аз имам една прекрасна немска овчарка. Освен това и двамата с него обичаме музиката. Той е едно много скромно момче.
Пеле е далеч по-хладен в оценката си за Роналдо, който наскоро публично му препоръча да не коментира другите хора и да си гледа собствените проблеми. Аз го защитавах, когато имаше проблеми и го сочеха за главния виновник за кризата в Реал. Обяснявах им, че проблемът е в политиката им, не в Роналдо. А сега за благодарност той ми казва: Пеле, не ми се бъркай в живота!. Но това не ме притеснява. Въобще не ме интересува. Роналдо обаче е важен играч за нашия отбор, а ако не е в добра физическа форма, това неминуемо ще се отрази.

ФАВОРИТИТЕ НА ПЕЛЕ
Мондиал 1990 Бразилия отпада в осминафиналите
Мондиал 1994 Колумбия отпада в групите
Евро 1996 Италия отпада в групите
Евро 2000 Англия отпада в групите
Мондиал 2002 Франция отпада в групите, без да отбележи гол
Евро 2004 Испания отпада в групите

Facebook logo
Бъдете с нас и във