Банкеръ Daily

Съдби

Продължението на "Игрите на глада“ е най-касовият филмов дебют в САЩ и Канада

Продължението на "Игрите на глада" покори боксофис класацията на Северна Америка с приходи от 123 млн. щатски долара и отбеляза най-касовия филмов дебют за годината, съобщиха световните агенции.

Приходите от "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" са по-ниски от тези на предишния филм от поредицата "Възпламеняване", който дебютира със 158 млн. долара в боксофис класацията миналата година, както и от 153-те милиона, събрани от оригинала през 2012 г. Въпреки това "Сойка-присмехулка" задмина убедително досегашния водещ "Трансформърс: Ера на изтребление", чиито приходи през първия уикенд по екраните са 100 млн. долара.

"Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" се представи още по-добре в световния бокс-офис с приходи от 152 млн.долара, или общо 275 млн. заедно с американските.

На второ място боксофис класацията за Северна Америка е анимацията "Героичната шесторка" с приходи от 20,1 млн.долара. Научната фантастика на режисьора Кристофър Нолан "Интерстелар" е на трето място с 15,1 млн. долара. На четвърто място е комедията "От глупав-по-глупав: Завръщането" с 13,8 млн. долара, а на пето - трилърът "Не казвай сбогом" с 2,8 млн. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във