Банкеръ Daily

Съдби

Проблемите на Илон Мъск

17 август бе кошмарен ден за производителя на електромобили Tesla. Акциите на компанията потънаха с цели 9 процента, а причината бе главният изпълнителен директор Илон Мъск, чиито сериозни затруднения бяха подробно описани на страниците на New York Times. 

От юни 2016 г. досега акциите на Tesla се обезцениха с 21 процента. Те загубиха 16% от стойността си, след като на 7 август Мъск оповести в "Туитър", че ще отпише компанията от борсата и че е осигурил нужното за целта финансиране. 

В петък пред New York Times предприемачът призна, че последната година за него е била "мъчителна", "най-трудната и болезнена" в кариерата му.   

Изданието съобщава, че през следващата седмица директорите на Tesla ще се срещнат с представителите на Комисията по ценните книжа и борсите.

В публикацията се посочва също така, че бордът има притеснения относно медикаментите, които Мъск приема. Източници твърдят, че бизнесменът вземал лекарства, тъй като не може да спи. И това може би се отразявало на активността му в социалните мрежи. 

Борсовата комисия проверява информацията за приватизацията на Tesla, като разглежда възможността за пазарна манипулация от страна на Илон Мъск. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във