Банкеръ Weekly

Съдби

Правилата на Иванка Тръмп

Бабите ни са се борили, за да работят. Майките ни, за да имат право на избор: да работят или да си седят вкъщи. Нашето поколение е първото, което може истински да се наслаждава на многобройните измерения на живота.

Всички мечтаят за баланс, но малцина го постигат. Мисля, че най-важното е да си изградиш приоритети. За мен семейството е на първо място - закусваме и вечеряме заедно, заедно сме през уикендите. На второ място е работата: в офиса правя само това, което може да се направи в него, останалото взимам за вкъщи. В единайсет вечерта, когато децата заспят, отново сядам зад компютъра, за да работя. Излиза, че е най-лесно да пожертвам съня си - за него остават 4-5 часа.

Невинаги съм съгласна с баща си. Би било странно да казвам, че съм съгласна с всичките му изказвания.

Това че съм жена и ръководя Trump Organization, доказва, че баща ми се отнася добре към жените и към женската професионална реализация.  

Бизнесът е маратон. Познавам много блестящи хора, които са отпадали от състезанието, и други (по-малко блестящи), продължили усърдно и страстно да работят и постигнали в края на краищата целите си.

Избирайте правилния партньор. Изграждайте отношения с човек, който ви разбира. Не си представям какво би било, ако съпругът ми не подкрепяше професионалните ми амбиции.

Обичам оптимистите. Всички песимисти са токсични, те ще ви закарат в блатото. Докато оптимистите са ориентирани към решаването на проблемите.

Животът се промени не само за жените, но и за мъжете. Сега те също искат да са част от живота на децата си и да прекарват с тях много повече време, отколкото бащите им някога.

Отнасям се спокойно към изказванията, че не бих постигнала такива висоти без подкрепата на моето семейство. Те са верни.

Винаги се подготвяйте грижливо за деловите срещи. Проучете предмета на разговора, отидете по-рано и си пригответе бележник и химикалка.

Няма нищо по-лошо от размазаната реч, когато всичко е "примерно" и "приблизително", а диапазонът на цифрите е разпръснат "от 20 до 40 процента". Говорете ясно. Ако привеждате цифри, нека са конкретни.

Не гледайте на преговорите като на транзакция. Понякога те може да не доведат до сделка, а до партньорство или друг вид сътрудничество.

Преди бизнес среща си съставям целите в писмен вид. Много е важно да съм съвсем наясно какво резултати трябва да постигна на нея.

Когато се озова в неприятна ситуация и емоциите ескалират, се стремя просто да дишам. Вместо да почуквам нервно с пръсти по смартфона и да излъчвам с целия си вид недоволство, аз се отпускам и дишам.

Вкъщи не съм шеф, а майка и съпруга.

Животът не е спринт, а маратон, затова трябва да имате дългосрочни планове.

Когато бях на 20, се чувствах виновна, че не спортувам. Сега се чувствам виновна, когато го правя, защото бих могла да прекарам това време със семейството си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във