Банкеръ Daily

Съдби

Почина големият актьор Робин Уилямс

Американският актьор Робин Уилямс е починал. Както изглежда, става въпрос за самоубийство, съобщи полицията, цитирана от световните агенции.

63-годишният Уилямс е бил открит мъртъв в дома си в окръг Марин каунти, Северна Калифорния. Съдебните лекари подозират, че става въпрос за самоубийство чрез задушаване.

Миналия месец той влезе в рехабилитационен център в Минесота заради проблеми с алкохола.

Негови представители увериха тогава, че Уилямс не употребява наркотици и спиртни напитки, а е постъпил в центъра, за да "донастрои и фокусира" своята трезвеност след период на по-голямо от обичайното работно натоварване.

Легендарният актьор е страдал в последно време от тежка депресия. През 2006 г. Уилямс потърсил помощ поради проблеми с алкохола след 20-годишен период на трезвеност.

Актьорът е бил видян за последно жив в дома си около 22 ч. местно време в неделя. Родом от Чикаго, Уилямс има три деца.

Робин Уилямс прави запомнящи се роли във филми, като "Кралят на Рибарите", "Клетка за птици", "Пач Адамс", "В какво се превръщат мечтите", "Пробуждане", "Хук", "Ние сме баща ти", "Експресно фото", "Най-добрият баща на света" и редица други.

Президентът Барак Обама и семейството му изразиха своята тъга от загубата.

Уилямс бе "единствен по рода си" актьор, който споделяше своя талант "свободно и щедро с онези, които се нуждаеха най-много от него", пише Обама в своето изявление.

Той "дойде в нашия живот като извънземно, но накрая докосна всеки елемент от човешкия дух", допълва президентът на САЩ, визирайки превъплъщението на комика в извънземното Морк в ситкома от края на 70-те години на 20-и век "Морк и Майнди".

Редица знаменитости от света на седмото изкуство също изразиха своя шок и скръб от кончината на Уилямс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във