Банкеръ Daily

Съдби

Почина актьорът Иван Ласкин

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА.

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чуждестранни филми. През 1986 г. детският сериал "Васко да гама от село Рупча" го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като "Хайка за вълци" и "Дунав мост".През последните години Ласкин казваше, че пише поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на 48-годишна възраст загуби битката за живот.

Иван Ласкин е роден на 10 март 1970 г. в София. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на професор Здравко Митков.

Започва професионалната си театрална изява на сцената на Театър "Сълза и смях" през 1991 година. Играл е на сцените на почти всички софийски театри, още като студент се помнят ролите му в Народния театър, МГТ "Зад канала" и Театър "Българска армия".

От 1997 г. е актьор в Театър "Българска армия". Известен с ролите си в постановки на Красимир Спасов, Крикор Азарян, Николай Ламбрев, Стефан Москов, Бина Харалампиева, Андрей Аврамов, Борис Панкин. През 2009 г. участва в пиесата на Захари Карабашлиев – "Неделя вечер“, реж. Здравко Митков.

Играе на сцената на театър "Антон Страшимиров" Стара Загора ролята на Иванов от пиесата на Чехов - "Иванов".

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България. Член е на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград.

До 2014 г. играе в театър "Българска армия".

Играл е в десетки български игрални филми, сред които "Васко да Гама от село Рупча", "Честна мускетарска", "Вагнер", "Хайка за вълци", "Дунав мост“ и в над двадесет европейски и американски продукции от периода 1989 – 2007 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във