Банкеръ Weekly

Съдби

Петима самотни бащи за пример

Лени Кравиц с дъщеря си Зоуи.
S 250 9d5f9696 08d3 4a43 bebe c0e844dd3d8c

Повечето хора смятат, че възпитанието на децата е женска работа. Оказва се обаче, че мъжете могат да бъдат не по-малко грижливи, нежни и любещи родители, когато са изправени пред  изпитанието да се грижат за децата си сами. Налице са редица примери, когато богати и прочути мъже отглеждат сами потомците си и изпитват удовлетворение от това.

През 2010-а западните таблоиди бяха шокирани от новината, че португалският футболист Кристиано Роналдо е станал баща. По онова време спортистът се срещаше с руския модел Ирина Шейк, но никой не бе забелязал тя да е бременна. По-късно се изясни, че първото дете на Роналдо е родено от сурогатна майка, чието име се пази в тайна.

Осъзнатото решение да стане самотен родител кардинално преобърна живота на футболиста. "Да си баща е уникално и много интимно пътешествие, което ме промени изцяло... Бащинството ме научи на неща, свързани с любовта, които никога не съм знаел", заявява Роналдо в едно интервю.

Седем години по-късно спортистът отново се обърна към услугите на сурогатна майка. Този път му се родиха близнаци - синът Матео и дъщерята Ева. Името на жената отново е неизвестно. Но все пак децата ще се сдобият с майка - Роналдо планира брак с Жоржина Родригес, която неотдавна роди четвъртото му дете - Алана Мартина.

След трагичната смърт на принцеса Даяна принц Чарлз бе принуден да възпитава сам синовете си. В онзи момент Уилям бе на 15, а Хари - на 13 години. За да защити юношите от нападките на британските таблоиди, принц Чарлз реши да ги премести от Бъкингамския дворец в Лондон в Уиндзорския замък в Хайгроув. На пръв поглед решението му изглеждаше противоречиво, защото членовете на кралското семейство винаги са живеели и са се учили в британската столица. Преместването обаче наистина се оказа полезен и щадящ вариант за момчетата. 

Децата се оказаха по-важни от работата за актьора Колин Фарел. След развода със съпругата си той се превърна в самотен родител на двама синове. Колин не се отказа от киното, но обстоятелствата го принудиха да погледне по нов начин на живота си. "Вече не ме впечатлява работата върху няколко филма едновременно и животът в най-хубавите хотели по света. Аз съм любещ баща, който носи сериозна отговорност и съм изцяло съсредоточен върху това да осигуря по-добър живот на синовете си. Децата дадоха цел на живота ми", изтъква Фарел.

По време на брака си Том Круз и Никол Кидман осиновиха две деца - Изабел и Конър. Увлечението на актьора по сциентологията сложи кръст на отношенията им и през 2001-а двойката се раздели. Круз лично се зае с възпитанието на децата, като неведнъж е признавал в интервюта, че никога няма да забрави момента, в който е станал баща. Нещо повече, той носи с удоволствие тази отговорност. На свой ред Никол Кидман практически не поддържа отношения с децата, позовавайки се на религиозните им убеждения.

След развода американският изпълнител Лени Кравиц бе принуден сам да отглежда дъщеря си Зоуи. Този период стана един от най-щастливите в живота на музиканта. Кравиц описва отношенията с дъщеря си като "най-хубавото, което имам на този свят". По думите на самата Зоуи, Кравиц е човек от старата школа, затова била възпитавана строго. Баща й например контролирал как се справя с домашните си и я карал да се преоблича, ако тоалетът й за някой купон му се струвал твърде откровен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във