Банкеръ Weekly

Съдби

Патриарх Неофит е в добро здраве

Патриарх Неофит е в добро здраве и изпълнява пълноценно своите задължения, се казва в съобщение на Светия Синод на Българската православна църква по повод информации, че владиката е припаднал в Истанбул.

От Светия синод са категорични, че патриарх Неофит не е припадал в храма. Освен това уточняват, че той не е служил в храма "Св. Ирина" в Истанбул, както е писало изданието, а в църквата "Св. Георги".

"Не е припадал в храма, каквато информация беше публикувана, и не е викан медицински екип, а като се е върнал у нас, не е постъпвал в болница", заяви за БТА Александра Карамихалева - началник на отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на Българската православна църква.

От 5 до 9 март в Истанбул се състоя Синаксис - събрание на предстоятелите на поместните православни църкви, в който участва и предстоятелят на БПЦ патриарх Неофит. В Истанбул Негово светейшество е участвал във всички мероприятия от програмата на Синаксиса, каза Карамихалева.

Тя коментира, че "цялата публикувана информация за патриарх Неофит в Истанбул, в която се твърди за лошото му здравословно състояние, не е вярна". Патриарх Неофит сега е в кабинета си и изпълнява задълженията си, съобщи Карамихалева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във