Банкеръ Weekly

Съдби

Пак рокади в bTV

bTV така и не може да се справи с кадровата си криза. Усилено промотираният като лице на медията Антон Хекимян отново ще се изявява в сутрешния блок. Хекимян дълги години бе репортер в "Тази сутрин", а през летните месеци за кратко е бил и водещ. Поредната рокада ще се случи още през май.


Въпреки че официално изявление на телевизията за разместванията няма, новият водещ вече е избран и Хекимян ще се раздели с уикендовите предавания "Тази събота" и "Тази неделя". Там амбициозният репортер замества Лора Крумова, която е по майчинство и най-вероятно ще се върне на екран през есента. В сутрешния блок обаче Хекимян пак ще бъде по заместване, поне засега, и ще се настани на мястото на не особено убедителния Константин Караджов. Той пък отново ще се влее в редиците на репортерите, а екранната му партньорка Генка Шикерова ще се отдаде на майчинство. Журналистката, на която два пъти подпалват автомобилите, очаква второто си дете.


Ръководството на bTV обсъжда и вариантите за партньорка на Антон Хекимян в сутрешния блок, както и кой ще поеме до края на този тв сезон "Тази събота" и "Тази неделя".


Медията не успява да си намери правилните хора и за новините. Преди време напусна Ани Салич, а втората двойка водещи - Гена Трайкова и Венелин Петков, се издигнаха в йерархията и станаха шефове. Лиляна Боянова и Иван Георгиев ще представят от 26 април централната новинарска емисия през уикендите. През седмицата титуляри си остават Юксел Кадриев и Виктория Петрова.


"Световна практика е водещите на новини да са журналисти и лидери на общественото мнение с доказан опит. Иван и Лили са точно такива. Те са млади и перспективни, вече имат и богат журналистически опит. Те са част от цялостната стратегия за развитие на bTV Новините - най-гледаната емисия в българския ефир", коментира директорът на "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков.


Иван Георгиев е част от екипа на bTV от 2006-а, автор е на документалната поредица "Македония - последният проект на Коминтерна". Двата епизода бяха най-гледаните предавания в часовия слот на премиерното си излъчване. През 2012-а той получи голямата награда за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова".Преди година бе избран за аспирант на Световния пресинститут в САЩ, завършил е журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Лиляна Боянова е водеща с над 10-годишна практика. Завършва телевизионна журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Позната е от несъществуващата вече телевизия PRO.bg.

Facebook logo
Бъдете с нас и във