Банкеръ Daily

Съдби

Освободиха Джема Барух от поста изпълнителен директор на "Пловдив 2019"

Изпълнителният директор на фондация "Пловдив 2019" Джема Барух е била освободена от поста след решение на управителния съвет на организацията, съобщиха оттам. Фондацията  се занимава с кандидатурата и подготовката на града за Европейска столица на културата за България през 2019 година. Причината за освобождаването на Барух е  вътрешна реорганизация на структурата на фондацията.

Тя заемаше длъжността изпълнителен директор от февруари тази година. Преди работата си във фондацията Барух има дългогодишен опит в неправителствения сектор с писане на проекти и кандидатстване по различни програми на международно ниво.

След спечелването на титлата пред фондацията стоят нови приоритети, свързани с различни цели и задачи. В следващите 12 месеца екипът ще се разшири и с експерти в областта на маркетинг и реклама, чиято основна цел ще бъде да привличат допълнителни средства от частния сектор и чрез различни европейски програми за съфинансиране на проекта, аргументират решението си от фондацията.

За временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор е назначен Валери Кьорленски. Той  е част от проекта "Пловдив - 2019" от самото му създаване. Кьорленски ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да бъдат започнати през 2015 година. Той ще трябва да проведе и конкурси за ръководни длъжности във фондацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във