Банкеръ Weekly

Съдби

Нов скандал около партньорката на Оланд

Известните със своята любвеобилност французи не простиха неразбориите в личния живот на своя президент. Рейтингът на Франсоа Оланд се срина окончателно след излезлите преди дни пикантни публикации за неговата спътница в живота - Валери Трирвильор. Авторите на своеобразната биография на първата лейди - Аликс Буиляге и Кристоф Жакубишин - са озаглавили поредицата си La Frondeuse (Бунтарката). В нея те разказват една скандална история, която започва преди около 12 години. Тогава Трирвильор е на 35 и приема ухажванията на бъдещия френски президент, който е по-възрастен от нея с 11 години, както и на политика от арменски произход Патрик Деведжян, който също е по-стар от нея, но с 21 години.


Според Буиляге и Жакубишин , двамата мъже знаели, че спят с една и съща жена, но изпитвали голямо уважение един към друг. Самата Трирвильор пък била наясно, че Деведжян е женен, а Оланд живее с партньорката си Сеголен Роаял, която му роди четири деца. Нещо повече, по това време Валери също е омъжена.


Интригата се разрешава през 2003-а, когато Трирвильор поставя ултиматум на Деведжян да зареже съпругата си. Той обаче отказва, изтъквайки, че е женен от 1969-а, има четири деца и не възнамерява да изостави семейството. Тогава бъдещата първа лейди на Франция избира Оланд, но до 2007-а двамата не афишират отношенията си. Причината е, че Трирвильор не е разтрогнала официално брака си, а Оланд все още не се е разделил със Сеголен Роаял. Той скъсва с майката на четирите си деца след неуспешния й опит да стане президент на страната.


Разобличенията за личния живот на Франсоа Оланд и неговата любовница продължават да се отпечатват на порции. В най-новата публикация се разказва как Валери Трирвильор извадила от равновесие бившия президент Никола Саркози, отхвърляйки ухажванията му. По думите на авторите, бившият френски лидер задирял сегашната първа лейди докато държал за ръка бившата си съпруга Сесилия. Чувайки думите Колко сте красива, изречени шепнешком, Трирвильор отговорила на Саркози с унищожителен поглед. По-късно бившият президент заявил пред журналисти: Тя за кого се мисли? Може би не съм достатъчно добър за нея?.


Избраният през май тази година президент на Франция вече е крайно непопулярен сред сънародниците си. Последните анкети показаха, че рейтингът на Оланд е намалял катастрофално още преди излизането на публикациите за любовните връзки на Трирвильор. Надявайки се да подобри репутацията си, неотдавна френският лидер обеща да легализира еднополовите бракове в средата на следващата година.


В същото време самият Оланд очевидно не е склонен да узаконява връзките си - той не е женен за Валери, нито е имал брак със Сеголен Роаял. Така че изявлението му за еднополовите съюзи по-скоро предизвика раздразнение. Недоволните дори измислиха язвителен лозунг за реформата, предложена от Оланд: Женитба за всички, освен за мен самия. Публикуваните преди дни материали за сложните му лични взаимоотношения само доналяха масло в огъня.

Facebook logo
Бъдете с нас и във