Банкеръ Daily

Съдби

Нощно изкачване и спускане от Черни връх в Деня на Земята

На 30 март между 20:30 ч. и 21:30 ч. ще отбележим  Часа на Земята.  Това събитие обединява милиони хора по света в мисли и действия за планетата, защото ни показва, че заедно можем повече - дори да предотвратим такава голяма опасност като климатичните промени.

Идеята съвсем не е да спестим електричество за един час, а да се замислим как да бъдем по-отговорни към природата в ежедневието си. И не, не е нужно това да става за сметка на нормалния ни ритъм на живот.

WWF Bulgaria съобщи, че и тази година по време на “Часа на Земята” ще имаме пунктове за рециклиране на електротехника, текстил и опасни отпадъци. Ще бъдат поставени в градинката пред Народен театър “Иван Вазов” и ще бъдат на ваше разположение през целия ден.

Всички, които обичат движението и планината могат да участват в изкачване и спускане (със ски или сноуборд или пеша) на челници Черни връх по точно определен маршрут, за да покажат колко силна е нашата връзка с планината, която, както цялата планета, е силно застрашена от климатичните промени.

Друга инициатива е Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ в градинката пред Народния театър в София. Ще има богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове. Фермерските шатри ще са отворени от 10 до 18 часа. Темата и на тазгодишното издание на Часа на Земята е „Свържи се с природата“ и Фермерският фестивал чудесно се вписва в нея: има фермери от райони на Натура 2000 и природни паркове от цялата страна.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във