Банкеръ Weekly

Съдби

НЕОЧАКВАНИЯТ ВЪЗХОД НА ФУТБОЛНИТЕ СЪПРУГИ

Мечтали ли сте някога да станете спортна знаменитост? Ако по някаква случайност не сте, замислете се за какво става дума - световна слава, бляскав живот, милиони почитатели и завидно състояние. А ако сте жена, можете да постигнете всичко това и без досадните тренировки и упражнения. Просто трябва да се омъжите за някой известен футболист.
Отдавна отминаха дните, когато нежните половинки на играчите оставаха скрити от хорските очи. Съпругите на най-прочутите футболисти днес привличат също толкова медийно внимание, колкото и мъжете им.
Повечето в средата на 20-те си години, тези жени са един наистина уникален тип знаменитости. Разбира се, за доста от тях славата съвсем не е нещо, стоварило се върху главите им в комплект с брака. Много от тези дами са имали успешни кариери и преди да се омъжат - като манекенки, актриси, телевизионни водещи и дори попзвезди. Най-яркият пример са госпожа Бекъм (бивша Пош Спайс) и бъдещата съпруга на Ашли Коул (солистка на Гърлс Алауд).
Обяснението за тази промяна е всъщност съвсем очевидно - просто футболистите вече печелят достатъчно пари, за да се движат редовно в света на модата и знаменитостите. Топмоделът Кристен Пазик срещна бъдещия си съпруг Андрей Шевченко на модно парти на дизайнера Армани (по-късно двамата направиха специална рекламна сесия за него).
От следващия сезон Шевченко ще играе за Челси срещу 6 млн. евро годишна заплата плюс премии. Това е пет пъти повече от средната заплата в английската Висша лига, която пък нарасна с 65 на сто от 2000 година насам. Като изключим клубните ковчежници, най-осезаемо усетиха този ръст футболните съпруги, които вече могат да харчат с пълни шепи. Колийн Маклафлин, годеницата на английския голмайстор Уейн Рууни, непрекъснато е преследвана от папараци, копнеещи да я заснемат с поредната покупка от най-скъпите лондонски бутици. Тя между другото улеснява много задачата им, защото прекарва 45 на сто от свободното си време (по изчисления на в. Сън) в пазаруване.
Небивалият разцвет на светските издания и предавания е другото обяснение за нарастващото внимание, на което се радват жените и приятелките на футболистите. Тези жени водят наистина бляскав живот - обяснява Джейн Джонсън, редактор на нашумялото напоследък британско светско списание Closer. - Освен че са омъжени за най-привлекателните мъже, те карат най-скъпите коли, обличат най-красивите дрехи и изобщо живеят по начин, за който обикновените англичанки могат само да си мечтаят вечер, преди да заспят. Това не пречи на обикновените англичанки да се мъчат да им подражават във всичко.
Преди време футболните съпруги бяха пълен майтап - подчертава Джейн Брютън, редактор на списание Грация. - Те имаха навика да се появяват по светски събития с прически за по петстотин лири, но с анцузи, или обратното. Но това вече се промени. Сега жените на футболистите са истински законодателки в модата. Което обяснява и защо Виктория Бекъм пристигна в Германия с тон и половина багаж, включително по пет костюма за всеки ден от турнира. Пош Спайс добре знае, че това ще е последното голямо състезание за съпруга й. Очевидно Дейвид Бекъм не е единственият, който възнамерява да се сбогува с гръм и трясък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във