Банкеръ Daily

Съдби

Немците не харесват руските туристи

Резултатите от неотдавнашно социологическо проучване, публикувано от електронното издание на Die Welt, показват, че над половината от жителите на Германия се дразнят от руските и британските туристи. Анкетираните е трябвало да характеризират гостите от 12 държави. Въпреки големия избор основното недоволство на 60 на сто от немците е насочено към шума, който вдигат руснаците, 56% не харесват пристрастието им към спиртните напитки, а 50 на сто отбелязват ниското ниво или пълната липса на добри маниери. 

Британските и шотландските туристи също не се радват на големи симпатии сред германците. Авторите на статията подчертават, че това би могло да мине за стереотипно мислене, ако не бяха редовните съобщения за прекъснати рейсове на въздушни превозвачи заради англичани, намиращи се в крайно алкохолно опиянение.

През 2015-а  пък  един от най-големите сайтове за избор на хотели - hotels.com, прави собствено проучване на най-неприятните навици на гостите от чужбина, предизвикващи дискомфорт сред населението на приемащата страна. Оказва се, че групите от китайски туристи, които вече посещават забележителностите в цял свят, често се облекчават на обществени места, устройват скандали по европейските летища и непрекъснато обиждат стюардесите. Красноречива илюстрация е табелката на китайски, поставена върху тревните площи около парижкия Лувър. С нея администраторите на музея молят посетителите да не бъркат ливадата с тоалетна.

На второ място са класирани американските туристи заради пренебрежението им към традициите на другите държави. Самите граждани на САЩ признават, че говорят много по-високо от останалите, а когато не са в англоговоряща страна, не могат да се примирят с факта, че хората не знаят езика им. През последните години отделни туристи и цели групи американци предизвикаха гнева на правителствата на различни държави, опитвайки се да си правят голи селфита на свещени места в Камбоджа, да си вземат за спомен "късче от Колизеума" в Рим или да сложат в джоба си една от реликвите на Помпей.  

Третата позиция е за руските туристи с техния основен проблем - злоупотребата с алкохол. Обикновено авиокомпаниите и хотелите се опитват сами да уредят недоразуменията, провокирани от прекомерната употреба на спиртни напитки. В медиите  обаче  периодично се появяват съобщения за руснаци, пребити в барове  или в самолети за сексуален тормоз. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във