Банкеръ Daily

Съдби

Не пуснаха датския принц в австралийски бар

Датският престолонаследник принц Фредерик не бе допуснат в бар в Австралия, тъй като не носел документ, доказващ, че е на необходимата възраст, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

Четиридесет и девет годишният наследник на датския престол искал да посети Джейд Буда бар в Бризбън през уикенда. Принцът останал смаян, когато му казали, че той и неговите придружители се нуждаят от съответната идентификация, за да влязат.

Съсобственикът на бара Фил Хоган обясни, че охранителите му са действали правилно, като са поискали да се уверят в самоличността на хората в групата. 

"Принцът е бил заобиколен от въоръжени хора, които не са били в униформа. От охраната поискали документ за самоличност от принца, но такъв им е бил отказан. Тогава те се обадили на брат ми Гари, с който държим бара, той пък се обади на мен. Първите ми думи бяха - трябва да се уверим, че не са терористи. Затова пискахме документ за самоличност от охраната на принца. Така разбрахме, че не са терористи, а сили на реда. Но в този случай имахме нов проблем - ако го пуснем, без да искаме документ за самоличност, ще нарушим закона, при това пред очите на шестима полицаи", разказа Фил Хоган пред австралийския канал 7.

Все пак, в крайна сметка принцът и компанията му били допуснати в Джейд Буда бар, след като собственикът бил уверен от силите на реда, че няма проблем със самоличността и документите на принц Фредерик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във