Банкеръ Weekly

Съдби

Музика от "Властелинът на пръстените" ще звучи в "Арена Армеец"

Симфоничен оркестър от над 250 музиканти и певци ще изпълни саундтрака към първата част на касовата лента "Властелинът на пръстените" - "Задругата на пръстена". Грандиозното събитие е част от световната поредица от събития Movie in Concert и ще се състои на 5 декември в столичната зала "Арена Армеец". Концертът в София, който ще съчетае изпълнение на живо с прожектиране на филма на 25-метров екран, е премиерен за Източна Европа.


Автор на филмовата музика е трикратният носител на "Оскар" Хауър Шор, а една от наградите му от Академията е именно за саундтрака на първата адаптация на Питър Джаксън по романа на Джон Роналд Руел Толкин. Шор е композитор и на следващите две части, както и на трите филма по "Хобит".


Билетите вече са пуснати в продажба и могат да бъдат намерени на цени между 60 и 120 лева. Любопитно е, че секторите в залата ще носят имената на някои от емблематичните герои в книгата като Фродо, Гандалф и Саурон. В началото на декември по кината у нас тръгва и третата част на "Хобит", с която Питър Джаксън ще затвори актуалната си трилогия по творбите на Толкин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във