Банкеръ Weekly

Съдби

МОРСКОТО БИЖУ

Манхатън 52 е един от най-новите модели моторни яхти на Сънсийкър. При представянето й на изложението в Саутхемптън през септември 2007-а тя предизвиква истински фурор.
Манхатън 52 е първата от серията малки яхти на Сънсийкър, разполагащи с типичната за марката хидравлична платформа. Тази технология, отличаваща Сънсийкър от всички останали конкуренти в луксозния клас, бе отредена до неотдавна единствено за по-големите плавателни съдове (над 70 фута), но Манхатън 52 наруши тази практика. Спускащата се платформа е много удобна, за да се постави там спасителна лодка или джет, като всичко става с натискането само на един бутон.
Все така верен на класическия дизайн, наложен от английската марка, но и отворен към новостите в интериорните решения - Манхатън 52 внушава изисканост, увереност и съвършенство. Безупречното изпълнение на детайлите, мощните дизелови двигатели и несравнимата подвижност на яхтата я превръщат във великолепен избор за круизно плаване. Възможността за двойно управление - от салона и от летния мостик (flybridge) ви правят независими от климатичните условия. Освен това бордът е оборудван с най-новите навигационни технологии, а има и възможност за допълнителна кабина за екипаж. Въпреки че е от малкия модел, Манхатън 52 е дълга 57'9 фута или 17.60 м, което е резултат от политиката на Сънсийкър да дава на своите клиенти повече, отколкото очакват. Във всеки случай яхтата е достатъчно голяма, за да не ви омръзне, напротив - мнозина споделят, че с удоволствие биха я превърнали в свой дом. При хубаво време можете да управлявате от летния мостик, а компанията ви да е в сепарето до вас. Усещането там е неповторимо. Дори вятърът сякаш е по-различен и слънцето гали по друг начин - като в приказка е, разказват опиталите това удоволствие. Но дори и да сте скаран с романтиката, трудно ще намерите по-приятно място, за да изпиете едно студено питие. Вита стълба води до главния салон, където се намира и главният щурвал. Там всичко е изпипано така, че да те обгръщат единствено лукс и уют, като даже и таванът е покрит с кожа. Удобно сепаре във формата на полукръг, покрито със специално обработена ръчно шита кожа, заобикаля маса от тъмно дърво, а отсреща са минибарът и телевизорът с плосък екран и DVD плеър. Плъзгаща се стъклена врата води до кокпита. Оттам има достъп до машинното отделение и до спускащата се платформа за къпане. На разположение също така е удобно канапе, под което има отделение за багаж.
Друга вита стълба води до долното ниво, където се намира кухнята и спалните помещения. Кухнята е достатъчно просторна и богато оборудвана с вградена фурна и керамичен плот с 3 котлона, аспиратор, микровълнова печка, хладилник и фризер, кафе машина, преса за прясно изцедени сокове и коктейли, мивка, шкафове и свободен плот. Мастър каютата се намира в задната част, под кърмата. В нея има двойно спално легло с ракла , гардероб с огледална врата и странични шкафове. В непосредствена близост са луксозно оборудваната баня и тоалетната.
Каютата за гости е с две единични легла с ракли, скрин и гардероб. В предната част на корпуса се намира още едно помещение, обзаведено почти по идентичен начин като мастър каютата, но с малко по-малки размери. То също разполага със собствена баня и тоалетна. Кабините са оборудвани с широкоекранен телевизор с плосък екран, DVD плеър и с всичко друго, което ви е необходимо, за да се чувствате наистина удобно. Обзавеждането е луксозно, с класически изчистени форми - без излишна помпозност. На борда има легла за шест човека и опция за допълнителна кабина за екипаж, но ако сте решили да организирате коктейл, спокойно може да поканите 15-20 души. Целият този разкош разполага с внушителните 1600 конски сили, които тласкат яхтата с лекота по гребена на вълните.
Освен че е първата флайбридж яхта от този размер, предлагаща удобството на хидравличната платформа за къпане, Манхатън 52 се продава на разумна цена. Лодката е чудесна за по-дълги плавания по време на които не само вие, но и гостите ви ще се чувстват страхотно.

Дължина
57'9/17.60 м
Ширина
4.63 м
Газенe
1.26 м
Водоизместимост
24 800 кг
Горивен резервоар
2140 л
Воден резeрвоар
625 л
Задвижване
два FP пропелера в лагер
Макс. мощност
до 1600 к.с. (общо)
Гориво
дизел
Генератори
Стандартни - 9 kW @ 50 Hz
Макс. скорост
32 възела
Круизна скорост
23 възела
Автономност
до 250 морски мили

Facebook logo
Бъдете с нас и във