Банкеръ Daily

Съдби

Моника Люински: Отклоних оферти за 10 млн. долара

Бившата стажантка в Белия дом Моника Люински, станала известна с аферата си президента на САЩ Бил Клинтън, твърди, че е отклонила през последното десетилетие предложения за работа, които биха й донесли 10 млн. долара. Тя обяви това пред сп. Vanity Fair.

Романът на Люински и Бил Клинтън започна през 1996 г., когато тя работеше като стажантка в Белия дом. Появата на тази история в медиите предизвика голям скандал, който едва не завърши с отстраняването на президента.

Люински, която сега е на 40 години, посочва, че връзката й с Бил Клинтън е била "по взаимно съгласие" и че много съжалява за случилото се. "Бях толкова мълчалива тези десет години, че дори се появиха слухове, че Клинтънови са ми платили обезщетение... Уверявам ви, че това е много далеч от истината", казва Люински, която през последните 10 години почти не е правила изявления в медиите.

"Отказах се от оферти, които биха ми донесли 10 милиона долара, тъй като чувствах, че това е неправилно", казва бившата стажантка. След получаване на магистърска степен по социална психология, тя неведнъж се е явявала на интервюта за работа в различни компании, но никога не могла да се отърве от скандално си минало. Босовете й казвали, че работата й ще изисква нейното присъствие на различни публични мероприятия, на които, разбира се, присъствали и медиите.

"Дълбоко съжалявам за случилото се между президента Клинтън и мен", подчертава тя.

Време е да се спре "стъпването на пръсти около миналото ми и бъдещето на други хора. Решена съм да напиша различен край на историята си", казва Люински.

"Вярно е, че моят началник се възползва от мен, но винаги ще съм твърда по въпроса - това беше връзка по взаимно съгласие", подчертава тя.

"Всички тези приказки за лошо отношение дойдоха впоследствие, когато станах изкупителна жертва, за да се защити силната позиция на Бил Клинтън", казва Люински.

Бившата стажантка в Белия дом признава, че е изпитала публично унижение заради скандала, който е променил живота й. Тя допълва, че на няколко пъти, по време на разследването, мислила за самоубийство, но така и не го извършила. Решила да разкаже своята история, за да помогне на тези, които са унижавани от хората около тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във