Банкеръ Weekly

Съдби

МОГЪЩИТЕ ПАЗИТЕЛКИ НА СЕМЕЙНОТО ОГНИЩЕ

Мария Шрайвър винаги улучва в десетката. Тя е автор на книга, превърнала се в бестселър, занимава се с дизайн на бижута, които продава, организира дамски сбирки и е майка на четири деца. Но главният й шедьовър е превръщането на Терминатора в губернатор на Калифорния. Жени като Мария, внучка на Джон Фицджералд Кенеди, са истинска мечта на всеки мъж. Те са ангели на домашното огнище, които могат до променят живота на мъжете до себе си към по-добро завинаги.
Колкото до холивудския актьор от екшъните Арнолд Шварценегер, за да стане политик, той трябваше преди всичко да се сроди с клана Кенеди. Най-могъщата в историята първа лейди на Калифорния, дъщеря на сестрата на 35-ия президент на Щатите Джон Кенеди Юнис Кенеди, вече 20 години е госпожа Шварценегер.
Богатата и могъща съпруга е най-добрият спонсор, това е проверена формула, която може да се използва без никакви резерви. Съперникът на Буш в надпреварата за Белия дом Джон Кери също принадлежи към групата на щастливите мъже, които са се влюбили и са се оженили за правилните жени. Тереза Хайнц Кери притежава наследство от половин милиард евро като вдовица на сенатора републиканец Джон Хайнц III, наследник на краля на кетчупа. Тя се омъжи за Кери през 1995 година. По време на предизборната надпревара съпругът й обяви, че според предбрачния им договор, в случай на развод, той няма да получи нито цент от империята Хайнц. Но когато попитаха Тереза за ролята, която е изиграла за победата на мъжа си на първичните избори, тя отговори без никакво смущение: Да, аз бях съставна част на този успех.
Кариерата на младия австрийски министър на финансите Карл Хайнц Грасер (на 36 години) също може да се определи като многообещаваща. В Италия той е по-известен като господин Сваровски, след като през октомври миналата година се омъжи във Виена за кристалната милиардерша Фиона Сваровски. Преди да я срещна, в живота ми нямаше място за жени - разказва министърът пред списание Стайл. Когато го връхлита ураганът Фиона, Грасер се чувства леко изплашен. Днес обаче той е съвсем друг мъж. Не страда от комплекси и дори има намерение да присъедени към своята фамилия тази на съпругата си.
Друга представителка на клуба на правилните жени е наследничката в джинси Джуди Нир Мозес, съпруга на бившия министър на външните работи на Израел Силван Шалом. Милионерката със спортна фигура произхожда от семейството, което притежава издателската група Йедиот Ахронот (най-четения вестник в Израел). Откакто преди десет години се омъжи за Силван Шалом, Джуди следи внимателно политическата кариера на мъжа си.
Впрочем умението да избереш сродна душа е истински талант. В този смисъл комплименти заслужава кметът на Москва Юрий Лужков, който е женен за най-богата жена в Русия Елена Батурина. Тя е преуспяващ предприемач, а не просто наследничка на състоянието си. Батурина никога няма да има легендарните крака на госпожа Сваровски, дори след като промени имиджа и се отърва от вида си на домакиня и излишните килограми. Но тя има други безспорни достойнства - по данни на икономическото списание Форбс състоянието й се оценява на един милиард и половина долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във