Банкеръ Weekly

Съдби

МАКСИМ ДИМОВ: НЕ СЪМ КРЕДИТЕН МИЛИОНЕР

Много ми е трудно да говоря. Притеснявам се. Обидно ми е даже. Така ковчежникът на НДСВ Максим Димов се обърна към журналистите, поканени на импровизирана пресконференция в елитния столичен ресторант Крим в петък (10 август), по повод публикации в пресата, че фирми, свързани с него, са кредитни милионери. Никога и по никакъв начин не съм участвал в Макском ФБК ООД, Макском ООД и Макском Холд АД, заяви Димов и представи справки за актуалното състояние и на трите фирми, в които той наистина не присъства нито като физическо лице, нито чрез дружества, в които имат участие.
Максим Димов обясни, че ще се оттегли от обществените си ангажименти до момента, в който успее да докаже, че всичко публикувано за него е лъжа. Той обаче изрично подчерта, че остава ковчежник на НДСВ.
Обвинения срещу Димов не се появяват за първи път. Още през 1998 г., когато излезе списъкът на кредитните милионери, в някои медии се появиха материали, че фирми на Димов дължат пари на фалирали банки. Тогава, според собствените му думи, отново в ресторант Крим, той постигнал извънсъдебно споразумение с главния редактор на в. Труд Тошо Тошев, след като станало ясно, че фактите, публикувани в ръководения от него вестник, не отговаряли на истината.
Този път ще си търся правата - изтъкна Димов. - От медиите, които са публикували материалите, ще поискам парично обезщетение, а за авторите им - наказателна отговорност.
Вече има подадени жалби до Софийския районен съд срещу някои журналисти и срещу посланика ни в Монголия и Индия Едвин Сугарев за публикация в седмичника Капитал. Обезщетенията, които е сигурен, че ще получи Максим Димов, обещава да дари на църквата в Балчик Св. Георги, в която е кръстена голямата му дъщеря.

Facebook logo
Бъдете с нас и във