Банкеръ Weekly

Съдби

МАКАРТНИ ПОСВЕТИ АЛБУМ НА ЛИНДА

Пол Макартни издава нов албум. Тази радостна за всички почитатели на музиканта новина съдържа една пикантна подробност - сър Пол, който сега се развежда с втората си жена, е посветил диска на първата си съпруга Линда, починала от рак през 1998 година.
Макартни започна да подготвя албума Ecce Cor Meum (Опознай сърцето ми) още докато Линда беше жива. След трагичного събитие той преустанови за известно време работата по него, за да я поднови година по-късно. Дискът беше записан само за четири дни - от 13 до 17 март в лондонското студио Abbey Road с участието на хор и оркестър. Песните в този албум звучат на латински и английски език. Премиерното представление на новите произведения е предвидено за 3 ноември в лондонската зала Албърт хол.
Музикантът твърди, че е създал албума си вдъхновен от това, което смята за най-важно в живота си - любовта, честта и добротата. Наслаждавам се на музиката - твърди Макартни. - Тя ме подкрепя в живота. Голямо удоволствие е да завършиш един проект и да започнеш работата над следващия.
Известно е,че Пол и Линда имаха изключително близки отношения, необичайни дори за съпрузи. Двамата се обичаха предано и музикантът преживя изключително тежко смъртта на съпругата си. Това беше най-ужасното време за моето семейство - заяви музикантът. - Но трябваше да се научим да живеем някак си без нея. Дори сега ми е трудно да говоря за онези дни. Така че решението на Макартни да се ожени за модела Хизър Милс се оказа неочаквано за всички. Против него се обявиха и трите му деца и най-вече дъщерята му Стела Макартни - известен моделиер. Вторият брак на Макартни обаче не продължи дълго. Съпрузите имат дъщеря Беатрис, но след няколко години отношенията им охладняха. В момента Пол и Хизър се намират в бракоразводен процес, в който участват адвокатите, развели навремето принц Чарлз и принцеса Даяна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във