Банкеръ Weekly

Съдби

Маестро Мартин Кершбаум ще дирижира Виенския бал

Маестро Мартин Кершбаум от Виена за първи път ще дирижира традиционния Виенски благотворителен бал в София. Тази година забавата ще бъде на 8 март в хотел "Шератон", а гостите ще имат възможността да изживеят една нощ във виенска атмосфера с музика, танци, австрийска кухня, среднощен кадрил, както и специално организирана томбола. Балът, който се организира у нас за четиринадесета поред година, сега ще се проведе под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и посланика на Австрия Герхард Райвегер. Специален гост на събитието ще е министърът на провинция Виена и изпълнителен градски съветник с ресор "Жилищни условия, жилищно строителство и градско обновление" Михаел Лудвиг, придружен от петчеленна делегация. Посещението му подчертава засилването на връзките между нашите две столици, обясняват организаторите от Виенския клуб.


По традиция в зала "Средец" гостите ще могат да слушат традиционна музика, изпълнявана във виенските винарни, а майстори готвачи ще се погрижат за кулинарните изненади на вечерта. Специално за дамите на бала пък Виенската община подарява специална брошка с кристали Сваровски "Звездата на императрица Сиси".А голямата награда от томболата е диамантен пръстен.


С приходите от кувертите, които са по 200 лв. за Кралската зала и 150 лв. за залите "Сердика" и "Средец", ще бъде закупена апаратура за ранна диагностика и лечение в Специализираната болница по онкология в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във