Банкеръ Weekly

Съдби

ЛУКСОЗНИ АРОМАТИ НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ

Не е далеч времето, когато любителите на скъпи аромати у нас ще могат да избират между едни от най-престижните световни марки парфюми, които досега не са стъпвали на нашия пазар. В началото на тази седмица германската верига козметични магазини Дъглас (Douglas) направи заявка за това, като придоби мажоритарния дял в българската Козметик плюс ритейл, собственик на популярните парфюмерии Бюти Зоун (Beauty Zone). Компанията е един от основните вносители на серията аромати Канебо (Kanebo) и е известна с луксозните си магазини в цяла Европа. Собствениците й планират да пренесат концепцията си у нас, като заедно с това развиват и българската марка.
В началото Дъглас ще използва дистрибуторската мрежа на Бюти Зоун, която разполага с три магазина в столицата. През май предстои откриването на магазин във Варна, а до края на годината - в Плевен и Стара Загора. Първият обект с марката Дъглас най-вероятно ще се появи през 2009-а, за което компанията вече има подписан договор за наем с комплекса на Карфур на Цариградско шосе.
Веригата е част от германския Дъглас холдинг (Douglas Holding), който е специализиран в търговията с козметика, аксесоари, бижута, облекла и захарни изделия. Компанията има парфюмерии в 22 страни, а общият брой на магазините за козметика е над хиляда. Един от тях скоро отвори вратите си в Румъния. За последната финансова година оборотът на компанията се е увеличил с 8% до 1.68 млрд. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във