Банкеръ Weekly

Съдби

Лукашенко внезапно се подмлади

Сръчни специалисти изтриха възрастта от лицето на президента на Беларус Александър Лукашенко. Въпреки своите 58 години и напрегнатото си работно всекидневие, той изведнъж започна да изглежда на четиридесет и пет. Журналистката Галина Наумчик, която живее в Прага, забелязала, че от челото му са изчезнали предателските гънки и бръчки и сподели това свое откритие на страницата си във Facebook.


След Наумчик сензацията беше подхваната от беларуските вестници. Както пише Белорусский партизан, от снимките на президента се вижда, че челото и околочните му области са обработени с ботокс или с подобни препарати, които парализират мимическите мускули и премахват бръчките. Забелязва се и хирургическа намеса в долните клепачи, тъй като торбичките под очите му са намалели.


За извършването на такива процедури е достатъчно президентът да не се появява на публични места поне една седмица. Журналистката Галина Наумчик споделя своята версия защо Лукашенко се е решил на такава стъпка. По думите й много европейски политически лидери прибягват до подобни леки пластични операции. Да вземем например Силвио Берлускони. Белоруският президент се е срещал с него и със сигурност е забелязал, че един дядо на 75 години може да изглежда на петдесет. Според някои от съпартийците на Берлускони целта на неговото подмладяване е да накара избирателите да забравят за възрастта му и да им внуши, че той се намира в отлично здраве и няма да напусне скоро политическата сцена. Това впрочем е съвсем логично политическо обяснение. И вероятно ще проработи и в случая с Лукашенко.


Според Наумчик другите лидери от Митническия съюз на Русия, Беларус и Казахстан също нямат бръчки. Става дума за Владимир Путин и Нурсултан Назърбаев, за които се говори, че прибягват до подобни леки козметични процедури.


Журналистката изтъква, че Лукашенко често общува с руски олигарси, които дори му подаряват скъпи автомобили. Може пък някой от тях да му е подсказал, че трябва да поддържа младежкия вид на лицето си, разсъждава Наумчик. Така де, с какво един президент е по-лош от едни олигарх? Пък и белоруският лидер със сигурност има нужда от по-добър имидж - той вече не е просто директор на совхоз, а модерен и напредничав европейски президент.


Трудно да се каже доколко са оправдани разсъжденията на Галина Наумчик. Така или иначе на видеото от телевизионните новини се вижда, че Александър Лукашенко все пак има малки торбички под очите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във