Банкеръ Weekly

Съдби

Кънтри и суинг в Борисовата градина

В края на лятото столицата предлага незабравимо преживяване в ритмите на кънтри и суинг музиката с уникален по рода си концерт в Борисовата градина на 29 август, петък от 18 ч. Лятната естрада в парка ще посрещне най-успешната кънтри група на Балканите Lilly of the West, а специален гост на събитието ще бъде виртуозният цигулар от Ирландия Колъм Мърфи.


Lilly of the West е единствената българска кънтри група, основата през 1996 г. от Лили Друмева. Бандата има богат репертоар от уникални музикални жанрове, които не звучат почти никъде на Балканите: кънтри, суинг, джаз, рокабили, поп и ирландски и български фолклор. Групата е участвала в множество престижни фестивали в Европа и Америка, а през 1998 г. е избрана за "най-добра блуграс група на Европа". Днес Lilly of the West има девет издадени албума, последният от които е колекция от джаз и суинг.


Освен Лили Друмева (вокал) в групата участват и други виртуозни музиканти - като Ясен Василев, който свири на китара, Свобода Боздуганова на контрабас и Михаил Шишков - банджо, добро китара, хармоника, пиано.

Facebook logo
Бъдете с нас и във