Банкеръ Weekly

Съдби

Куклата Валерия

Къде живее и с какво се занимава живата Барби

Жителката на Одеса Валерия Лукянова , известна като живата кукла Барби, привлече за пръв път всеобщото внимание през ноември 2011-а. Именно тогава в социалните мрежи и в YouTube започнаха да се появяват снимки и видеоклипове на момиче с невероятно малка талия, големи сини очи и неестествени жестове. След няколко месеца за Валерия започнаха да пишат не само местните украински издания, но и много чуждестранни медии.


След появата си в интернет родената в Тираспол, Молдова, Валерия Лукянова започна да печели все по-голяма популярност. Мнозина започнаха да си задават въпроса - от къде се е взело това момиче и наистина ли съществува реално. Хората се чудеха на неправдоподобната външност на Валерия, запечатана на снимките - прекалено слаба, прекалено бледа, с прекалено големи очи, иначе казано - прекалено странна. Дори живият Кен, американецът Джъстин Джедлика, който се подложи на 90 пластични операции, за да заприлича на прочутия пластмасов приятел на Барби, бе впечатлен от външността на жителката на Одеса. И макар че я нарече красива, все пак отбеляза, че момичето се е престарало с мерките.


А неотдавна живата Барби проговори. Американското списание V, което излиза от 1999-а и отразява сезонните промени в модата, развлеченията и изкуствата, се свърза с Валерия и я покани в Ню Йорк. В САЩ момичето не пожела да назове възрастта си пред журналистите, но участва в модна сесия и даде интервю, в което разказа за своята външност и за интересите си.


Както стана ясно, жителката на Одеса предпочита да нарича себе си Аматуе. По думите й това е специално астрално име, което тя използва по време на медитация и други духовни практики. Освен това момичето с талия 46 см заяви, че се увлича от пеенето, но основното й занимание са духовните търсения и консултациите за онези, които желаят да пътешестват извън физическото си тяло.


На въпроса как преминава един неин ден тя разказа, че първата й работа сутрин са козметичните процедури, следва масаж, а след това влиза в интернет. После медитира, ходи на фитнес, излиза с приятелки. А като се върне вкъщи , приготвя вечеря на любимия си мъж и ляга да спи.


Покрай всичко друго отглежда котарака си Бегемот и печели пари с езотерични семинари и обучава другите в извънтелесни пътешествия. Валерия смята това за своя основна дейност. Но по думите й между нейната външност и духовните й занимания няма никаква връзка. Аматуе говори съвсем спокойно за начина, по който изглежда. Оказва се, че се радва на интереса, който предизвиква сред околните, но не се отнася прекалено сериозно към своята популярност.


Искам да споделям своето творчество, своето пеене и духовния си опит. Ако човек е щастлив и излъчва светлина, той иска да сподели това. Тогава и хората около него стават по-щастливи, убедена е Валерия. В интервюто за V живата Барби признава, че не всички са във възторг от външния й вид: Да, в интернет има и негативни отзиви. Но аз гледам на тях от положителната им страна: щом говорят за мен, значи съм на верен път.


Момичето отбелязва, че кукленското й лице е резултат от самоусъвършенстване и не се дължи на пластична хирургия. Според нея всички обвинения, че лицето, гърдите и дори тънката й талия са дело на хирурзите, не са нищо повече от завистливи и язвителни коментари. По думите на Валерия, за да изглежда човек като нея, трябва много да се труди, а не да седи на едно място и да намира оправдания за бездействието си. Трудно е да не се съгласим с тези думи на Валерия-Аматуе - действията винаги са по-полезни от бездействието. Но все пак човек не бива да прекалява дори в областта на самоусъвършенстването и да се отказва от естествената външност или от яденето например. Лукянова не яде твърда храна и употребява само плодови коктейли и шейкове.


За няколко години странната Валерия премина пътя от чудачката в интернет до модел, с който пожела да работи списание V. Но колкото и интервюта да дава, опитвайки да внуши на останалите някаква висша идея, колкото и да се увеличава броят на почитателите й във Facebook, светът ще продължи да се чуди съществува ли това момиче наистина, или не. Пък и дали това наистина е важно? Може би е по-добре да оставим Валерия на нейните извънтелесни пътешествия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във