Банкеръ Weekly

Съдби

КОНЦЕРТМАЙСТОРИТЕ ОТНОВО В СОФИЯ

Продажбата на абонаментни карти за седмия сезон Концертмайсторите започва от 1 септември. На касата на Кантус фирмус в зала България меломаните ще могат да се сдобият с пълен абонамент за целия сезон с 15% отстъпка, а за концерта на Ричард Клайдерман ще платят само половината от цената на билета.
Тази година организаторите са заложили на жанрово разнообразие и на участие на много български и чуждестранни звезди, за да привлекат публика. Сред българските имена се открояват Диляна Момчилова, водач на челите на Вашингтон симфониета, Светлин Русев - първа цигулка на Симфоничния оркестър на радио Франс Интернационал, Веско Пантелеев - Ешкенази и Мартин Пантелеев, които ще си разменят ролите на солист и диригент по време на един от концертите. Сред чуждестранните звезди са Ричард Клайдерман и Летиция Морено, ученичка на легендарния Захар Брон.
Миналогодишният сезон премина с очаквано голям интерес от страна на публиката. Продадените абонаментни карти бяха 700, а капацитетът от 1130 места на зала България, където по традиция се провежда мероприятието, два пъти се оказа дори недостатъчен. Поради тази причина концертите на испанския китарист Пепе Ромеро и на оперната див Анна Томова се състояха в зала 1 на НДК. Напълно е възможно ситуацията да се повтори и този сезон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във