Банкеръ Weekly

Съдби

Кой открадна милионите на Джони Деп?

Актьорът Джони Деп коментира за пръв път скандала с бившите си мениджъри пред The Wall Street Journal. По-рано той даде под съд представители на Management Group с обвинение, че за 17 години сътрудничество са присвоили огромна сума - почти 30 млн. долара от спечелените от него пари. На свой ред бившите мениджъри на холивудската звезда го набeдиха за безконтролни разходи и подадоха насрещен иск. "Деп е обикновен лъжец, който отрича отговорността за собственото си ексцентрично поведение. Той няма кого да обвинява освен себе си. За 17 години сътрудничество с Management Group не е вземано нито едно финансово решение без негово съгласие", твърди прессекретарят на управляващия компанията Дейвид Шейн. 

Самият Деп е неприятно изненадан от позицията на бившите си партньори. "Защо не ме зарязаха, ако наистина съм толкова ужасен клиент и е било толкова невъзможно да ме удържат?", пита той. В отговор на обвинения, че именно неговото разточителство е причината за всичките му финансови проблеми, актьорът подчертава, че е работил упорито в продължение на много години и има пълното право да харчи спечеленото, както намери за добре. "Парите са си мои и ако искам да си купувам по 15 хил. памучни тампони на ден, това и ще направя", категоричен е Деп. 

Сред най-екстравагантните харчове на звездата са придобиването на 15-метрова яхта за 18 млн. долара и церемонията за разпръскването на праха на писателя Хънтър Томпсън от оръдие, което му е струвало 3 млн. долара. Солен му излезе и разводът с актрисата Амбър Хърд, която опразни сметките му със 7 милиона.

В 52-страничния документ срещу Management Group, изпратен от адвокатите на актьора във Върховния съд на Лос Анджелис, се говори за най-малко 11 случая на "мошеничество и професионална небрежност", които са го направили катастрофално беден. "Всъщност в  Management Group са  разглеждали парите на г-н Деп като свои собствени и са се разпореждали с тях по свое усмотрение, включително и предоставяйки ги на трети лица", се посочва в иска.

Съобщава се също, че мащабите на финансовото бедствие, причинено от "мошеничествата и неумелото ръководство на Management Group", са били разкрити съвсем неотдавна, когато Деп се отказал от услугите на фирмата и наел нови хора да управляват парите му. Именно те установили, че предишните мениджъри са се разпасали до такава степен, че в един момент започнали да взимат кредити, залагайки недвижимите имоти на клиентите си, след което не били в състояние да възмездят сумите, загубени в хода на подобни операции.  

Според компетентни източници Джони Деп е спечелил над 650 млн. долара през артистичната си кариера. Дълговете му надхвърлят 40 млн. долара. Сега всичките надежди са насочени към новия, пети филм от поредицата "Карибски пирати", който скоро ще излезе по големите екрани и вероятно ще поправи значително неговото финансово състояние.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във