Банкеръ Weekly

Съдби

Кой храни чудовището Неси

Изданието The Telegraf публикува списък на най-глупавите въпроси, задавани от туристите. Той е съставен въз основа на анкета сред служители на туристически агенции в САЩ, Великобритания и Австралия и представители на авиокомпанията Jet2.com.

"Жена ми се страхува от високото, дали самолетът може да лети по-ниско?", попитал пасажер по време на полет. Друг се сетил, че е забравил нещо вкъщи и се поинтересувал дали не е възможно да се върнат за малко. На борда не липсват и въпроси като: "От какво е направен сандвичът с шунка и сирене?"

Пътешествениците на круизните кораби също имат странни питания. Един турист шашнал екипажа с въпроса дали може да лови риба, докато корабът плава. Още по-ценно е любопитството на пътника, който настоявал да научи кой храни чудовището от езерото Лох Нес и кога може да бъде видяно на повърхността.

Историческото наследство на Великобритания също предизвиква редица въпроси. По време на екскурзия до Дувърския замък в графство Кент турист са опитал да разбере кога "изключват мъглата" на това място. А докато обикаляли абатството Уитби в Северен Йоркшир, един от пътешествениците съвсем сериозно попитал гида защо в Англия са построени толкова много руини на замъци и манастири и дали наблизо има такива, които още не са открити от учените. 

Освен развалини във Великобритания има и прилични сгради. Например Озбърн Хаус - бивша кралска резиденция близо до градчето Каус на остров Уайт. Тя била построена в периода 1845-1851-а за кралица Виктория и принц Алберт като лятна извънградска резиденция. Туристите, които посещават острова, често се объркват, когато чуят познатата дума и питат: "Нима Шарън (съпругата на музиканта Озбърн) и Ози още живеят тук?"

Удивителната местност в Северозападна Англия с името Езерна област изобилства от водоеми и живописни пейзажи, затова е изключително странно да чуеш въпрос като: "А има ли там някакви езера?"

Не по-малко екзотично е питането на пътешественици, посетили за пръв път Големия каньон в САЩ, дали той е дело на човешка ръка.
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във