Банкеръ Weekly

Съдби

Клубът на милиардерите с четири брака

Твърденията, че милиардерите непрекъснато сменят жените си, са мит. От 400-те най-богати американци, фигуриращи в класацията на Forbes, няма и стотина, които са сключили брак поне два пъти. По-малко от 20 богаташи живеят с трета съпруга. В повечето случаи разведените магнати си намират партньорка на възраст, близка до своята. Затова пък сред членовете на Клуба на милиардерите с четири брака има и двойки, чиято разлика в годините се изразява в десетилетия.


След обявения неотдавна годеж с 40-годишната Тамико Болтън 82-годишният Сорос плътно се приближи до прага на този неофициален клуб, в който влизат само четирима от 400-те най-богати американци.


nbsp;


Джордж Сорос


Сорос се жени за пръв път на 25-годишна възраст за Аналийз Уитшак, от която има три деца. След като отбелязва 50-ия си юбилей, той се развежда и сключва брак за втори път със Сюзън Вебер, която е два пъти по-млада от съпруга си. Двамата живеят заедно в продължение на 22 години и имат две деца. И ето че на 1 август на тържеството в дома си в Хемптън милиардерът обяви годежа си с Тамико Болтън. Тя е с японско-американски произход и е израснала в Калифорния. Завършила е университета в Маями. Отначало се занимава с продажбата на хранителни добавки по интернет. Сега е собственик на компания, която предлага онлайн занимания по йога. Ако сватбата, планирана за 2013-а, се състои, Болтън ще стане третата официална съпруга на милиардера.


nbsp;


Тед Търнър


Тед Търнър винаги си е избирал връстници. Първата му избраница става Джулия Гейл Най, когато и двамата са на по 22 години. След шест години съвместен живот се развеждат. В навечерието но 30-ия си рожден ден Търнър сключва брак с връстницата си Джейн Шърли Смит, с която отпразнуват перлена сватба (30 години). Но и техният съюз не е вечен. На 53 години медийният магнат се жени за холивудската звезда Джейн Фонда. Тогава всички твърдят, че двамата са си лика прилика - тя не отстъпва на известността му, няма опасност да остане в сянката му, като него е имала трудно детство и като него е разведена с деца. След 10 години обаче двамата се развеждат.


nbsp;


Роналд Перелман


Отначало Роналд Перелман спазва строго възрастовото съответствие с партньорките си. На 20-годишна възраст се жени за Фейт Голдинг, която е с две години по-голяма от него. На 38 Перелман се развежда, за да свърже живота си с връстницата си Клаудия Коен. На 50-годишна възраст негова избраница става поредната връстница - Патрисия Дъф, но съвместният им живот приключва само след две години. Новото хилядолетие Роналд Перелман посрещна с Елън Биркин до себе си. Тя е с 11 години по-млада от него.


nbsp;


Едгар Бронфман - старши


Едгар Бронфман-старши е бил женен четири пъти и почти всяка нова съпруга е била по-млада от предишната. На 25 години той сключва брак с Анна Льоб, която е с четири години по-млада от него. Двамата имат пет деца. Четиридесет години по-късно Бронфман се свързва с лейди Каролин Таунсенд, дъщеря на маркиз Таунсенд. Двамата не успяват да съжителстват повече от година и следващият избор на милиардера е Джорджиана Уеб. Едгар Бронфман се жени два пъти за нея. В навечерието на 55-годишнината си Бронфман сключва брак с Йен Арънсън, която е по-млада от него с 21 години.


nbsp;


Томас Буун Пикенс


В случая с Томас Пикенс, който има четири брака за гърба си, по-ранните са по-продължителни, а възрастовата разлика е най-малка, Първата му съпруга е Лин О'Брейн , с която се събират, когато и двамата са на по 20 години. След 40-годишен съвместен живот Пикенс се развежда. Следващата му избраница е връстницата му Беатрис Кар, но и този съюз оцелява десетина години. След това магнатът се жени още два пъти - отначало за Нелда Кейн, а след това за Мадлейн Поулсън. И двете му избраници са с почти десет години по-млади от него, а браковете им продължават по няколко години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във