Банкеръ Daily

Съдби

Ким Чен Ун се появи след пет седмици в неизвестност

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун направи първата си публична поява след пет седмици насам, съобщиха световните агенции. Продължителното отсъствие на севернокорейския лидер стана повод за съмнения дали властта не му е била отнета.

Според информационната агенция на държавата КЦТА Ким е посетил нов жилищен квартал за научни работници, работещи по спътниковата програма на Северна Корея, а по-рано през деня - и новопостроения Институт за природни енергийни източници на Академията на науките.

В информацията на КЦТА не се уточнява кога са направени посещенията, отбелязват "Ройтерс" и "Асошиейтед прес".

На почти цяла първа страница в официоза "Нодом синмун" е публикувана снимка на усмихнатия Ким Чен-ун, поместени са и други снимки, по-малки, на които водачът на КНДР е с тънък черен бастун.
Продължителното отсъствие на Ким от публичната сцена породи слухове за влошеното му здравословното му състояние и за отстраняването му от властта.

Вчера южнокорейският вестник "Чунан илбо" писа, че в средата на септември на Ким са му оперирали и двете колена, които той бил наранил по време на военни учения.

За последно 31-годишният ръководител на КНДР бе видян на 3 септември на концерт. След това пропусна честванията на две важни партийни и държавни дати, на които обикновено винаги присъства. В края на миналия месец по телевизията бе разпространена само кратка информация, че той не се чувства добре, и кадри от август, на които той изглеждаше напълнял и накуцваше.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във