Банкеръ Weekly

Съдби

Как Меган Маркъл харчи парите на данъкоплатците

Замъкът "Фрогмор".
S 250 0ebac7b0 513a 49f4 ad2f 49a1e993bd84

Меган Маркъл планира да изгради в новия си дом паник стая, иначе  казано,  добре охранявано убежище. Както съобщава RadarOnline, подобно "удоволствие" може да струва 50 хил. долара, които херцозите на Съсекс ще вземат от хазната. Британците са, меко казано, недоволни - ремонтът на кралското имение е за сметка на Суверенния грант - годишна сума, която правителството предоставя за покриване на разходите за пътуване, охрана, персонал и ремонти на кралските палати. Сега Меган Маркъл смята да похарчи куп пари за съоръжение, за което данъкоплатците не знаят нищо. Предполага се, че то е подарък от кралицата, но и в този случай  разходите ще бъдат покрити от Суверенния грант.

"Разбираемо е, че Меган иска да направи всичко възможно, за да защити семейството си. Но искането й за паник стая е поредният пример, че тя се мисли за знаменитост, която може да получи всичко, гребейки средства от държавния портфейл", възмущава се събеседник на  RadarOnline. Източници, близки до кралското семейство, съобщават, че помещението ще бъде снабдено със стоманени врати и най-модерна система за сигурност. Предполага се, че стаята трябва да защити фамилията от всякакви злосторници и терористи. Необходимо е планът за създаването на съоръжението да бъде одобрен от местните чиновници. Но, както съобщават властите, те не са били посветени в начинанието от съображения за сигурност.

Британците смятат, че идеята е глупава, а самата стая е напълно безполезна. Най-малкото  защото цялото кралско семейство е достатъчно добре защитено. "Те са охранявани денонощно, което струва цяло състояние - коментира източник на RadarOnline. - В случай на извънредна ситуация е малко вероятно охранителите им да ги посъветват да се поддадат на паниката." Според същия източник би било по-полезно просто да се проверяват внимателно всички гости, вместо семейството да се заключва в стаята при всяка съмнителна ситуация.

Според бившия бодигард на принцеса Даяна - Кен Уорф, през първата година разходите за строителство и техника в замъка "Фрогмор" може да стигнат до 5 млн. паунда. Сега имението няма засилена охрана, защото там никой не живее. Имотът се охранява от двама-трима частни бодигардове и няколко полицаи.

Известно е още, че Меган Маркъл възнамерява да превърне едно от помещенията в зала за йога. Освен "виняса йога" херцогинята практикува и "гореща йога", за  която са необходими специални условия - въздухът да е нагрят до 40 градуса. Отделно пространство ще е необходимо и за майката на херцогинята. Дория Рагланд възнамерява да се засели в замъка заедно с дъщеря си и бъдещия внук или внучка, за да участва активно във възпитанието на детето. Известно е, че тя ще разполага с цяло крило на сградата.

Херцогинята на Съсекс и принц Хари ще се преместят в новия си дом съвсем скоро. Замъкът "Фрогмор", който се ремонтира от началото на април 2018-а, е разположен недалеч от Уиндзор и на 30 км  от Кенсингтънския дворец. Именно в него се предполагаше, че ще живее младото семейство, нанасяйки си в апартаменти до тези на принц Уйлям и Кейт Мидълтън. Но съпрузите премислиха. Ремонтът на  имението ще струва на двойката няколко милиона паунда. Състоянието на замъка, построен още през 1684 г., далеч не е задоволително. През 80-те години на ХХ в. той вече беше ремонтиран за херцозите на Йорк, но те така и не заживяха във "Фрогмор". Но Хари и Меган са твърдо решени да го превърнат в своя семейна резиденция и да се нанесат веднага щом майсторите приключат окончателно работата си. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във