Банкеръ Weekly

Съдби

Как да посрещнем годината на Змията

Черната водна змия ще стане пълновластна господарка едва на 10 февруари 2013-а, но това не пречи да посрещнем Нова година два пъти - веднъж в нощта на 31 декември срещу 1 януари, а след това още един път - след месец и няколко дни.


Годината на Змията - предсказания и характеристика


Съществуват безбройни легенди, приказки и ужасни разкази за змиите. За европейците те са символ на грехопадението и раздора, докато китайците я асоциират с разума и самообладанието. Парадоксът е, че повечето хора се страхуват от тях, но от дълбока древност ги обожествяват и се прекланят пред тях. И това не е за чудене - жестока и пресметлива от една страна, мъдра и проницателна от друга, змията подсказва на хората какво да бъде поведението им във всекидневието. Придържайте се към него и успехът ще ви съпътства във всичко.


Годината на Змията рядко е напрегната и динамична, 2013-а не прави изключение. Затова не бива да взимате прибързани решения, чиито последици биха могли да бъдат непредсказуеми. Змията ви призовава да бъдете мъдри, предпазливи и да претегляте и обмисляте всичко преди да предприемете определено действие. Годината ще бъде успешна за онези, които успяват да намират изход от трудните ситуации, ще им помогне рязко да променят живота си като го обърнат в ново русло. Сега ще можете да се избавите от всичко излишно, да се отървете от старата кожа, както прави змията. Това ще ви позволи да се обновите вътрешно и външно и да станете по-добри.


Доверете се на интуицията си


Космическите елементи на настъпващата година са Вода и Огън, а цветовете - виолетов и черен. В източните учения тези багри са свързани с умереността, сдържаността, а също с духовността и разкаянието. Те провокират вдъхновението, чувствителността и състраданието.


Затова в годината на змията е много подходяща за получаване на образование, повишаване на квалификацията, за творческите дейности и за търсенето на отговори на сложни въпроси. Поставете си определена задача и последователно, стъпка по стъпка, се приближавайте към нейното решаване.


Годината ще бъде много благоприятна за връзки и флиртове, за сключване на бракове и за раждане на деца - малчуганите дошли на бял свят през 2013-а ще бъдат много талантливи.


И най-важното - доверете се на интуицията си. Предстоящата година, като никоя друга, може да разкрие способности, които дремят във вас и ще ви помогнат да завършите успешно започнатите дела.


Новогодишната трапеза


В годината на змията всичко на масата трябва да бъде по-специално. Сервирайте повече зеленчуци, салати и леки мезета. И непременно пригответе поне едно екзотично ястие - змията обича всичко изискано и необикновено.


Основният специалитет може да бъде заек. На новогодишната трапеза трябва да присъства и рибата, дори няколко рибни блюда, приготвени по оригинални рецепти. Та нали рибата е любимото лакомство на повелителката на 2013-а, водната змия, пък и е много полезна за хората.


Поставете в центъра на масата борова клонка - източния символ на дълголетието, маркови вина, ликьори и шампанско. Колкото до силните напитки, по-добре е да ги избягвате в тази нощ.


Новогодишният тоалет


Спомнете си как изглежда змийската кожа. Така и роклята трябва да обгръща вашето тяло. Най-добре е бъде блестяща, подходящи са черният, синият, наситено зеленият и виолетовият цвят. Може да избирате всякакви материи - кожа, дантела, кадифе, коприна. Важното е да изглеждате изискано. Комбинациите с шалове и наметки, обшити с перли и кристали са много актуални.


Украшенията може да са малко, но само от скъпоценни и полускъпоценни камъни. Подходящи са накитите във формата на змия. Завършете подготовката на за празничната нощ като си направите прическа с красиви къдрици, които падат като змии върху раменете.


Мъжете трябва да са облечени официално и с вкус - елегантен костюм в тъмен цвят, вратовръзка (а още по-добре папионка), гладко избръснато лице и стилно подстригване.


Къде да посрещнем празника


За да бъде благосклонна змията през следващите 12 месеца, посрещнете Новата година в уютна семейна обстановка. Повелителката на 2013-а не обича прекалено шумните компании и силната музика. Важно е домът да се украси предварително, а масата да се подреди навреме - змията не обича суетенето и безпорядъка. Ако посрещате Новата година извън града и разполагате с камина - запалете я.

Facebook logo
Бъдете с нас и във