Банкеръ Weekly

Съдби

Жана Жекова – 30 години в модата

Дизайнерката Жана Жекова, трикратен носител на най-високия приз „Златна игла” на Академията за мода, отбеляза 30 години творческа дейност на 19 ноември (сряда) в "Рейнбоу Плаза". На пищно ревю-спектакъл  тя показа ретроспекция на някои от най-хубавите си модели, сътворени през годините, както и изцяло нови колекции официална и булченска мода. Представени бяха общо 66 модела, от които 13 булченски.

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков награди дизайнерката със златен плакет и грамота за оригинално изкуство и принос към българската мода. Той я нарече „царицата на дамската мода”, създаваща изкуство, което се асоциира с неподправена женственост, изящна елегантност и изисканост до последния детайл. Със своя оригинален дизайнерски почерк тя оставя ярка диря в българския моден дизайн и има сериозен творчески принос за неговото развитие.

Сред акцентите на ревюто бяха балните тоалети, запазената марка на дизайнерката Жана Жекова. И в най-новата си колекция официални тоалети тя остава вярна на себе си, като предлага силуети с изчистена линия: разкроени, пълен и полуклош, както и А – силует.

Булченската колекция “Marry me пък е изключително подвластна на бохемското разточителство в материи и блясък, внушени чрез използването на копринена тафта, френска и испанска дантела, обемна ефирна органза и  тюл. Опитът на дизайнерката показва, че традицията  в класическия силует на булченската рокля ще се запази и в близките години.

На финала дизайнерката Жана Жекова беше обсипана с цветя и благодари за наградата на Академията за мода и на всички приятели, партньори, журналисти и на екипа си за подкрепата през дългогодишния й творчески и професионален път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във