Банкеръ Weekly

Съдби

ИВАН ДИМОВ СПЕЧЕЛИ ПРИЗА СРАМ НИ Е ОТ ВАС

Работещите в чужбина българи, дошли специално за Великден, напразно търсеха депутата от СДС Иван Димов, за да му връчат донесена от тях фланелка Срам ни е от Вас. Димов спечели приза чрез гласуване в ИНТЕРНЕТ след остра конкурентна борба с колегата си от Народен съюз Александър Джеров. Двамата впечатлиха с лобирането си преди два месеца за поправките в закона Лучников, които щяха да облагодетелстват РМД-тата, купили предприятия през миналата година, позволявайки им да платят остатъка по сделките си с компенсаторки. Както е известно, въпреки подкрепата на Димов и Джеров до последно, текстовете отпаднаха след намесата на премиера Иван Костов.
В крайна сметка след оспорваната надпревара фланелката спечели Димов. Надделели гласовете на нашенците, на работа в САЩ, които си спомниха за случая със сливенското предприятие Декотекс отпреди три години. Тогава сливналията Иван Димов застана на страната на АКБ Корпорация при опита й да измести от управлението на предприятието американския му мажоритарен собственик. Според българите, дошли от Америка, ако знаеше за инициативата, лично бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт щяла да поиска да връчи фланелката на Димов.
Съдбата на тениската засега остава неясна. През седмицата тя бе оставена на съхранение в парламента, откъдето Димов ще може да си я получи. Въпросът е дали той ще има път към сградата на Народното събрание и след 17 юни? Или тя ще остане за спомен на бъдещите народни представители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във