Банкеръ Weekly

Съдби

Ice bucket challenge

Напоследък клиповете, в които хора се заливат с ледена вода, се превърнаха в истински хит в интернет. Причината е, че те са предизвикани да извършат това от хора, които вече са го направили. А ако "номинираните" не го сторят - трябва да заделят определена сума за благотворителност.


През изминалите дни в играта се включиха редица известни личности, сред които Марк Зукърбърг, Дейвид Бекъм, Стивън Спилбърг, българският тенисист Григор Димитров и дори бившият американски президент Джордж Буш. Играта "Предизвикателството с кофа ледена вода" (с английско наименование "Ice bucket challenge") застигна и европейския комисар в областта на международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева. Тя беше номинирана от журналиста и пиар експерт Максим Бехар, но отказа да се залее с ледена вода. Освен Георгиева Бехар номинира още певицата Рут Колева и банкера Левон Хампарцумян.


Самият пиар експерт също се включи в предизвикателството, като смело се поля със студена вода и лед. Бехар "побългари" международната идея и реши, вместо за болестта амиотрофична латерална склероза даренията да отиват за пострадалите от наводненията в Мизия. Според него това е най-голямата трагедия в страната ни напоследък. Инициативата на Бехар бе подкрепена и от Българския Червен кръст.

Facebook logo
Бъдете с нас и във