Банкеръ Weekly

Съдби

И глупостта не остава ненаказана

Сътрудникът на британското издание Mirror Ендрю Пенман написа книгата Thick As Thieves, в която е описал най-глупавите престъпления, извършени в света през последните години. А вестникът публикува най-интересните фрагменти от нея.


Прекалено дебел, за да краде

Ако страдате от наднормено тегло, не си струва да пробивате тясна дупка в стената на магазин и да се опитвате да се промъкнете през нея. Подобна мисъл със сигурност никога не е хрумвала на престъпника от британския град Девън, който ограбил супермаркет. След като се опитал да излезе с откраднатите стоки на улицата, той просто се заклещил в дупката. Вероятно това накарало съдията по неговото дело да заяви: "Ако в света съществува школа за крадци, този случай трябва да бъде разгледан още на първото занятие."


Предателски отпечатъци на пръстите

А ето и още един урок за крадците - всеки престъпник трябва най-напред да помисли как да не оставя пръстови отпечатъци. Дори когато не ограбва някого, а само се опитва да инсценира смъртта си. Британски уебдизайнер решил да направи фалшив документ за кончината си, за да може съпругата му да получи застраховка от 500 хил. брит. паунда. Няколко дни след като мъжът "умрял", някой се възползвал от кредитната му карта. Това накарало полицаите да изучат по-подробно смъртния акт, в резултат на което открили пръстовите отпечатъци на "покойния" върху документа. Мошеникът бил пратен в затвора за пет години.


Престъпникът вика полицията вкъщи

Ако са ви ограбили, най-логично е да извикате полиция. Но ако крадците са влезли в дома ви, където отглеждате марихуана в промишлени количества, може би е по-добре да се справите със собствени сили. Полицаите от град Ашфорд, графство Кент, се отзовали на сигнала на Стивън Бартън за грабеж. А когато пристигнали на местопрестъплението, открили над 133 храста марихуана в сандъчета. Общата стойност на "тревата" надхвърляла 30 хил. паунда, а собственикът им отишъл зад решетките за 16 месеца.


Проблеми с маскировката


Двама жители на град Сейнт Остел в графство Корнуел ограбили бензиностанция, без да се замислят за маскировката си. Джейми Нийл омотал лицето си с шал, а съучастникът му Гарет Тили се втурнал в приключението с прозрачен полиетиленов плик на главата. Престъпниците били задържани още същия ден.


Забравете за социалните мрежи

Младият американец Джонатан Паркър тъкмо напъхал в джоба си открадната огърлица за 4 хил. долара, когато изведнъж забелязал наблизо компютър. Зажаднелият за интернет младеж решил да провери своя Facebook, а когато си тръгнал, забравил да излезе от страницата си. Американецът бил арестуван в рекордни срокове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във