Банкеръ Weekly

Съдби

И Ескобар би им завидял

Алфредо Гузман със свирепия си домашен любимец.
S 250 d68ae139 94c1 4e7d a4a9 5972953361d7
S 250 2161934b 9fc4 4c98 b1a7 5d15e41d5254
S 250 79fb479b f6a8 4fde 8205 afc585ba5644

Позлатено огнестрелно оръжие, знойни брюнетки по бикини, бързи автомобили, масивни турбийони от благородни метали и екзотични животни вместо домашни любимци -  такъв изглежда в социалните мрежи животът на мексиканските мафиоти, или поне такъв искат да го покажат на света. Смята се, че идеята за бляскавото онлайн представяне на бита и стила на организираните престъпници принадлежи на Алфредо и Иван, синове на прочутия мексикански наркобарон Хоакин Арчивалдо Гузман Лоера, известен като Ел Чапо (Дребосъка). Днес вече е трудно да се определи кои снимки са на истинските главорези и кои принадлежат на многобройните им подражатели в социалните мрежи. Така или иначе най-зрелищните фотографии на потомците на Гузман са публикувани в претендиращия за достоверност акаунт @narcosofficial.

Официално състоянието на лидера на мощния наркокартел "Синалоа" Ел Чапо се оценява на 1 млрд. щ. долара, а според неофициални източници е между 65 и 93 млрд. щ. долара. Освен това му приписват между две и три хиляди убийства. От 2009-а до 2011-а той е заемал 41-во, 55-о и 60-о място в класацията на най-влиятелните хора в света на списание Forbes, изпреварвайки президентите на Франция и Венецуела, и е втори по значимост в Мексико след милиардера Карлос Слим. На 22 февруари 2014-а Гузман беше заловен от мексиканските власти без нито един изстрел в дома до плажа в Масатлан. Но още на 11 юли 2015-а успя да избяга от строго охранявания затвор "Алтиплано". Под килията на Ел Чапо бе открита система от тунели с дължина 1.5 км, която специалистите определят като инженерен шедьовър. И докато наркобаронът е в нелегалност, синовете му продължават неговото дело, споделяйки през социалните мрежи документални свидетелства за своите предпочитания. На една от снимките се вижда Алфредо, който си играе с лъв, отглеждан като домашен любимец. Брат му Иван обича железните "зверове" и публикува фотографии на скъпите си автомобили. Колкото до третия син на Ел Чапо – Хоакин, неговата слабост са часовниците - златни, платинени и с много, много скъпоценни камъни.

 

През 70-те  и началото на 80-те години на ХХ в. колумбийските наркобарони смятали Мексико за второстепенен по важност път за доставка на наркотици в Съединените щати. Основните количества минавали през Карибския басейн и Флорида. Но след като американското правителство засилило контрола по тези направления, делът на мексиканските превози нараснал значително. В резултат местните групировки станали много по-мощни в сравнение с конкурентите им от Централна Америка. През 1989-а разрасналият се картел "Гуадалахара" бил поделен на три: "Тихуана" – под контрола на братята Ареляно, "Хуарес" - под контрола на семейство Фуентес, и "Синалоа" - под контрола на Гузман, който осъществява трафика на дрогата към Калифорния и Аризона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във