Банкеръ Daily

Варненският митрополит Йоан:

Хелоуин е поклонение пред злото и дявола

Празникът Хелоуин всъщност е поклонение пред злото и пред смъртта, се казва в изявление на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Според него този псевдопразник приучва децата да се подиграват със собствената си невинност и с достойнството на ближните, да не вярват във Възкресението и в Христос, а да служат на дявола чрез демонични забавления.

"Хелоуин е отворена врата, през която безскрупулни търговци, някои безгрижни родители и учители тласкат малките днес деца да влязат утре като тийнейджъри в сатанински секти, които ще ги унищожат", се посочва в изявлението на владиката.

Митрополитът призовава българите да си спомнят, че на 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители, които са ни завещали любов към Светото Православие, към Родината, към Бога и ближните, а не чуждопоклонство и привързаност към дявола и неговата свита. Освен това на тази дата е и Задушница, на която всеки си спомня за скъпи покойници и отправя молитва за Бог да прости.

В изявлението си владиката призовава още Хелоуин да не става част от българската душа. "Нашите деца, ученици и млади хора да пребъдат в чистата и свята православна вяра", пише още в съобщението си Варненският митрополит Йоан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във