Банкеръ Weekly

Съдби

„Дни на предизвикателствата“ ни пренасят на Хаваите и Еверест

S 250 98f14954 ae04 47eb a9b7 bf227d1d38f5
S 250 405fb9a5 3d4f 4d82 af45 82f4b83d7dc9

Филмът Fly Again за приключенията в Хавай на най-добрия български акропарапланерист Веселин Овчаров става част от програмата на юбилейното издание на фестивала „Дни на предизвикателствата“, който тази година се провежда между 2 и 4 декември в аула „Максима“ на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Лентата ще бъде показана още в първия ден на най-големия форум за екстремни спортове, планинарство и устойчив туризъм, който се открива в 18 часа на 2 декември.

Същата вечер ще бъде прожектирана и продукцията на БНТ „Мечтата Еверест“, посветена на емблематичната Национална експедиция Еверест’84. Почитателите на алпинизма и спортното катерене ще се радват на особено внимание и в трите дни на фестивала - презентации на специалните гости Боян Петров – Съни  и Лео Холдинг, прожекциите на Тhe Last Great Climb с участието на британския катерач и „Екстремни класики“ на Мартин Маровски и Виктор Ворошин, презентация за Българската федерация по катерене и алпинизъм и на постиженията на българските спортни катерачи.

За феновете на зимните спортове програмата на фестивала ще предложи едно от най-добрите скиорски заглавия през последните години Tracing Skylines. Публиката ще погледне света от перспективата на екстремните BASE скокове с премиерата на The Biggest Wingsuit Flight с французина Маел Баге. Българката Христина Димитрова ще ни отведе в света на гмуркачите -  тази година тя се спусна до дълбочина 174 метра в Египет. Не са забравени и многобройните фенове на планинското колоездене, за които е презентацията на "Консепт Криейтив", а каякинг общността се представя с приключението на Боян Николов между три морета и дунавското гребане на две амбициозни дами.

Запалените по далечни дестинации ще се насладят на пътуването до Непал „Между Нирвана и Самсара“ на тандема Атанас Куцев и Моника Балабанова, мистичното изживяване на Юлиян Ангелов в Древен Иран и придвижването на стоп на смела компания от приятели сред заснежените първенци на Алпите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във