Банкеръ Daily

Съдби

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за един милиард долара

Холивудският актьор Джордж Клуни продаде за 1 милиард долара компанията за текила "Касамигос", на която е съосновател заедно с Ранди Гербер и Майк Мелдман, предаде ДПА, позовавайки се на британския алкохолен гигант "Диаджео".

"Ако ни бяхте попитали преди четири години дали ще имаме компания за милиарди, не мисля, че щяхме да отговорим утвърдително", се посочва в изявлението на Клуни, цитирано от американски медии.

"Сделката отразява вярата на "Диаджео" в нас и нашата в "Диаджео". Ние ще продължим да бъдем част от "Касамигос". За начало ще пийнем един шот. Или два", казва още Клуни.

От алкохолния гигант "Диаджео" - собственик и на лейбълите "Джони Уокър", "Смирноф" и "Гинес", съобщават, че първоначално ще платят 700 милиона долара. Допълнителни 300 милиона долара ще бъдат изплатени за период от 10 години в зависимост от представянето на компанията.

Джордж Клуни основа "Касамигос" през 2013 г. заедно със своя приятел Ранди Гербер - съпруг на супермодела Синди Крофорд и собственик на ваканционен имот в Мексико в съседство с актьора, и с бизнесмена Майк Мелдман.

Компанията се превърна в най-бързо развиващата си първокласна марка текила в САЩ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във