Банкеръ Weekly

Съдби

Джордж Буш-младши с нова изложба

В Далас бе открита изложба от портрети на американски ветерани на  бившия президент на САЩ Джордж Буш-младши. Картините са използвани за илюстрация на новата му книга "Портрети на късмета". Това е сборник от разкази, който включва 66 повествования за американски ветерани от последните войни. Книгата с автограф на бившия държавен глава може да бъде купена в интернет за 250 долара.

"Познавам всеки от хората, за които съм писал - казва Джордж Буш-младши пред NBC. - Мислех за тяхното минало, за тяхната служба, за техните рани и за тяхната реабилитация".

Бившият политик започва да се занимава с живопис още през 2009-а, след като напуска Белия дом, но пази хобито си в тайна. Позовавайки се на Уинстън Чърчил, Буш споделя пред своите близки, че това е отличен начин за релаксация и че опитът му ще стимулира и други да направят нещо ново в живота си. За да събуди своя "вътрешен Рембранд", той започва да взима уроци по рисуване. По думите му "живописта поддържа добрия ми тонус, а четката в ръката не ми позволява да дъвча непрекъснато картофен чипс".

Известността на художник идва при Буш-младши неочаквано. През 2013-а хакер с потребителското име Гусифер разбива пощата на сестра му Дороти Буш-Кох и публикува няколко картини на Буш. През 2016-а електронният пират е заловен и осъден на четири години затвор за взлом на имейлите и акаунтите на над сто известни личности. Така или иначе, Буш не опровергава авторството си и дори показва портретите, които е нарисувал - на Владимир Путин, Далай Лала и на баща си - Джордж Буш-старши, в библиотеката на Далас. А на своя сайт публикува портрет на кучето си Барни.

Картините, илюстриращи "Портрети на късмета", сега са изложени в библиотеката на президентския център "Джордж Уокър Буш". На въпроса дали не тъгува за високия си пост бившият държавен глава отговаря, че единственото, което сериозно му липсва, са поздравите на военните. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във