Банкеръ Daily

Съдби

Discovery Communications с нови старши изпълнителни директори

Discovery Communications обяви назначението на старши изпълнителни директори и нови роли като част от своя бързо трансформиращ се международен бизнес в областта на дигиталните медии.

Франсис Кийлинг, водещ директор на дигитален отдел, се присъединява към Discovery като старши вицепрезидент, International Digital. Джей Тринидад, в момента ръководещ Discovery Северна Азия, ще поеме допълнителната роля на управляващ директор „Развитие в дигитална среда“, а Юджийн Хуанг заема позицията старши вицепрезидент „Продукти и технологии“. Тримата назначени ще докладват директно на Майкъл Ланг, президент, International Development & Digital.

В ролята си на старши вицепрезидент International Digital Франсис Кийлинг ще се занимава с изграждането на нови партньорства и развитието на бизнес възможности, за да може Discovery да предаде съдържанието си на всеки потребител, на всеки екран и устройство. Това включва активна роля в Оver-Тhe-Тop (ОТТ) инициативите на Discovery, включително наскоро обявено съвместно споразумение за видео в Германия с лидер на пазара ProSieben. Кийлинг също така ще помага за разработването и лансирането на нови дигитални продукти, приспособени да отговарят на нуждите на феновете на Discovery сред разнообразно съдържание. Кийлинг ще бъде базиран в офиса на Discovery в Лондон.

Кийлинг доскоро бе глобален ръководител „Лицензиране” в Spotify, където той създаде и имплементира нова стратегия за лицензиране за водещата дигитална музикална услуга. Преди Spotify Кийлинг работи десет години в Universal Music Group, най-голямата звукозаписна компания в света. В капацитета си на глобален ръководител на дигиталния отдел той управляваше прехода от физически музикални продажби към нови дигитални формати, включително сваляния, стрийминг и абонирания.

Ланг заяви: „Франсис е невероятен дигитален експерт, който помогна за трансформацията  на музикалната индустрия, когато бизнес моделът ѝ бе разрушен от технологичните промени. Също така, той идва от Spotify - компания, която силно уважаваме, и доказано качествен доставчик на услуги, отговарящи на нуждите на дигиталните потребители. Всички се вълнуваме, че Франсис ще допринесе към екипа на Discovery с ценен опит и силни дигитални познания.“

Като управляващ директор на новата международна група за дигитално развитие на Discovery, базирана в Лос Анджелис, Джей Тринидад ще се фокусира върху разрастването на брандовете на Discovery и развлекателния бизнес в дигитално развитите райони на глобално ниво. Тринидад прекара десетилетие в Google като един от първите назначени, работейки в областта на рекламата, търсенето, стратегията, процесите и продуктите, включително Chrome, издигайки се до ръководител, „Потребителски маркетинг“ за Азия и Тихия океан. Тринидад ще докладва на Ланг за своята нова дигитална роля, като същевременно ще докладва и на Артър Бейстингс, президент и управляващ директор, Discovery Networks за Азия и Тихия океан, с оглед на настоящите си отговорности в Северна Азия.

В допълнение Юджийн Хуанг се присъединява към Discovery като новия старши вицепрезидент „Продукти и технологии“, където ще разработва международните продукти и услуги на Discovery през няколко платформи. Хуанг доскоро беше в American Express (AMEX), където работи като вицепрезидент „Стратегия и планиране“, разработвайки иновативни разплащателни системи и възможности за дигитална търговия. Преди AMEX Хуанг заема няколко старши правителствени роли, включително в Белия дом (в администрацията на президента Джордж Буш) и главен технологичен директор, Бюро за финансова защита на потребителите към Министерството на финансите на САЩ (в администрацията на президента Барак Обама). Хуанг също така работи и като секретар „Технологии“ за щата Вирджиния при губернатор Марк Уорнър.

Майк Ланг, президент International Development & Digital, коментира назначението на Хуанг: „Юджийн прибавя невероятно технологично лидерство към нашия бизнес, което ще е много ценно при разработването на някои значителни OTT инициативи в Европа. В партньорство с дигиталните, креативните и местните лидери в нашата глобална организация този екип ще помогне за дигиталното развитие, като ускори темпото на инвестиции и трансформация на Discovery. Възможността да привлечем дигитални експерти от световна класа като Франсис, Джей и Юджийн в нашия бизнес говори много за нашите амбиции, както и шансовете за развитие, които те виждат в съдържанието и брандовете на Discovery по целия свят.“

През изминалата година Discovery значителни ускори международната си дигитална дейност, благодарение на BAMTech Europe JV, двойния растеж на абонираните за стрийминг услугата Еurosport Player, новия OTT JV с ProSieben в Германия и лансирането на Discovery и Евроспорт в Amazon във Великобритания и на Евроспорт в Амазон в Германия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във