Банкеръ Weekly

Съдби

Детско "Ателие - Прегърни ме" представи изложба и албум

Творби на деца с творчески заложби от домове в София бяха показани на откритата в сряда (26 февруари) изложба "Ателие - Прегърни ме". Домакин на експозицията е Галерията за съвременно изкуство "УниКредит Студио", която се намира на ул. "Княз Александър I" 12. Произведенията, които младежите представят, са резултат от пътешествие на 14 от тях, организирано по благотворителен проект през лятото на 2013 година. За десет дни децата успяват да обиколят седем от българските културно-исторически обекти, вкючени в списъка на ЮНЕСКО - Ивановските скални църкви, гробницата край село Свещари, Мадарския конник, старинния град в Несебър, Казанлъшката гробница, Рилския манастир, Боянската църква "Св. св. Никола и Пантелеймон".


"Въоръжени" с четки, моливи, фотоапарати и бинокли, децата откриват минали светове и научават за древните цивилизации на траки, елини, римляни, славяни и прабългари. След това с помощта на художници и възпитатели малките пътешественици създават и собствен пътепис и пътеводител, събрал най-добрите рисунки и снимки от тяхното приключение. Пътеписът пък включва някои от най-хубавите картини и фотоси , които разказват за вълнуващото приключение.


Именно те са и в основата на изложбата, която освен от банката домакин се подкрепя и от посланика на Малта в България Камило Дзуколи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във