Банкеръ Weekly

Съдби

Дама оглави NYSE

Стейси Кънингам

Нюйоркската фондова борса (NYSE) издигна Стейси Кънингам за свой президент, с което я направи първия представител на нежния пол - едноличен ръководител на 226-годишното тържище. Кънингам, която беше главен оперативен директор, ще заеме на 25 май поста на Томас Фарли като 67-и председател на NYSE Group.

Джош Кинг - говорител на компанията майка на NYSE - "Интерконтинентъл иксчейндж", обяви в началото на седмицата, че Фарли напуска борсата. По информация на "Уолстрийт джърнъл" той се оттегля, за да поеме ръководството на фирмата със специално предназначение "Фар пойнт". Тя пък е  финансирана от основания от Дан Льоб инвестиционен консултант "Търд пойнт". "Фар пойнт" възнамерявала  да набере 400 млн. щ. долара, за да придобива дружества от сферата на финансовите технологии, съобщава още "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на добре информирани източници.

Последната рокада означава, че двама  от тримата водещи щатски борсови оператори ще бъдат  оглавявани  от жени, след като  Адена Фрийдман стана президент и главен изпълнителен директор на NASDAQ през 2017-а.

Четиридесет и три годишната Кънингам вкусва за първи път от чара на NYSE през 1994-а като търговец на пода на борсата. От 1996-а до 2005-а работи като специалист на борсовия под за "Бенк ъф Америка спешълист", след което  е поканена за изпълнителен директор в NASDAQ . Връща се обратно в NYSE през 2012-а, а през 2015-а е назначена за главен оперативен директор. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във