Банкеръ Weekly

Съдби

Да се омъжиш за принц

Принц Филип е финансист в Ню Йорк.
S 250 1a3a2b6f a77c 45d6 b06f 5223c08ef94f
S 250 19f0bb63 83aa 4d87 8d1a 8518513c0eea

На фона на подготовката за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл много дами мислено се прощават с несбъднатата си мечта да се омъжат за принц. Но истината е, че по света има още много ергени, благодарение на които могат да влязат в някое кралско семейство.

Принц Филип е на 31 години. По-малкият син на Анна-Мария Датска и Константин Втори е роден във Великобритания 19 години след като семейството му се оттегля във вечно изгнание заради премахването на монархията в Гърция. Той е кръстен в гръцка православна църква, а негови кръстници са кралят на Испания Хуан Карлос, херцогът на Единбург принц Филип и принцеса Даяна. Сега принцът изгнаник живее в САЩ. След като завършва Джорджтаунския университет, се установява в Ню Йорк и работи в един хеджфонд. Въпреки че живее като повечето американски финансисти, от време на време му се налага да изпълнява и аристократичните си задължения. 

Тридесет и пет годишният Азим е най-големият син в семейството на султана на Бруней, който освен него има още 11 деца. Възпитаникът на Оксфорд е известен най-вече с благотворителната си дейност. Освен това продуцира филми (например "Тъмни тайни" през 2015-а с Чарлийз Терон в главната роля) и организира разкошни купони с участието на холивудски звезди. През 2009-а Азим спретва празник за рождения си ден, който става известен като "Вечеринката на годината". В него участват светски легенди като Джанет Джексън, Марая Кери, София Лорен, Джоан Колинс и Фей Дънауей.

Членът на княжеското семейство на Лихтенщайн - 43-годишният принц Венцеслаус, е прочут преди всичко като герой на таблоидите. Той спечели интереса на булевардната преса благодарение на връзката си с бразилския модел Адриана Лима, с която излизаше от 2003-а до 2006 година. С това си и остана - за разлика от други принцове, които се занимават с филантропия, работят или просто обичат купоните. 

Шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал Мактум е член на управляващата династия в Дубай. Въпреки че в мюсюлманските държави е прието браковете да се сключват рано, на своите 35 години шейхът продължава да е ерген и предпочита хобитата си пред семейните ценности. Той открито демонстрира благата, които са му достъпни, а акаунтът му в Instagram (за който са абонирани почти 6 млн. души) буквално е изпъстрен с всевъзможни видове забавления - дайвинг, скокове с парашут и конен спорт. Всъщност принцът не забравя да напомни и за благородството си - ту се гмурка в морето с торба за боклук, за да почисти дъното от бутилки, ту подкрепя участниците в маратона за хора с ограничени възможности. Хамдан бин Мохамед има зад гърба си сериозно образование - учил е в Кралската военна академия в Сандхърст, завършил е и Лондонската школа по икономика и политически науки. Броят на длъжностите му е за завиждане - шеф на хеджфонда HN Capital LLP, президент на университет, който носи името му, шеф на Лигата за подкрепа на младите предприемачи, на Комитета по спорта на емирството и дори на Дубайския център за изследване на аутизма.

На почти 35 е и друг самотен титулуван наследник - 12-ият княз от рода Турн унд Таксис и един от най-богатите хора в Германия - Алберт Турн унд Таксис. Още 7-годишен той наследява пивоварни заводи, мелници, банка, 30 ха земи в самото сърце на Европа за 3 млрд. долара. Като представител на аристократичен род, водещ историята си от Свещената Римска империя, Алберт е получил образованието си във водещия Единбургски университет, където е изучавал икономика и богословие. Противник е на публичността и единственото, което се знае за него, е, че се увлича от автомобилни състезания.

Двадесет и пет годишният Себастиан е син на управляващия херцог на Люксембург Анри и Мария-Тереза Местре. Засега не е ясно дали някога ще успее да се възкачи на престола, защото и той като  британския принц Хари е пети в списъка на наследниците. Главната негова страст е образованието - завършил е училище в Ангелсберг, Международната школа "Свети Георги", Summer Fields School в Оксфорд и колеж в Ампълфорд. Следва обучение в Международната школа в Люксембург и Кралската военна академия в Сандхърст, след което става част от въоръжените сили на Люксембург. Сега Себастиан изучава маркетинг и комуникации в един от водещите американски университети и говори свободно четири езика - люксембургски, английски, немски и френски. Като повечето представители на висшето общество принцът разбира от изкуство, спортува активно и много пътешества.

Най-младият ерген с кралска кръв е само на 23 години. Въпреки младостта си принцът на Йордания Хюсейн ибн Абдала участва активно в решаването на политически въпроси. След навършването на пълнолетие изпълнява ролята на регент и придружава баща си на международни мероприятия. Участвал е и в заседание на Съвета за сигурност на ООН. Хюсейн ибн Абдала принадлежи към рода на Хашемитите и се смята за пряк потомък на пророка Мохамед. За личния му живот се знае малко - завършил е Джорджтаунския университет и е младши лейтенант от въоръжените сили на Йордания. През свободното си време предпочита да кара мотоциклет, да играе футбол и да прекарва времето си със своите по-млади роднини.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във